ŽENA (28) JE OTVORILA VATRU U AMERIČKOJ ŠKOLI: Imala dve puške i pištolj, VIŠE OSOBA UBIJENO
Policijska traka, Foto: AP

masakr

ŽENA (28) JE OTVORILA VATRU U AMERIČKOJ ŠKOLI: Imala dve puške i pištolj, VIŠE OSOBA UBIJENO

Policija je rekla da je ubica ušla u zgradu kroz bočna vrata pre nego što se popela stepenicama na drugi sprat, gde je potom otvorila vatru

Objavljeno: 21:55h

U pucnjavi u privatnoj osnovnoj školi u Tenesiju u ponedeljak su poginula tri učenika i tri odrasle osobe, saopštile su vlasti.

Žrtve su ubijene u napadu, navodi Vanderbilt MediKal Centar. Policija kaže da su policajci ubili napadača, identifikovanog kao 28-godišnju žena koja je nosila dve "jurišne puške" i pištolj.

Žena, koja je identifikovana samo kao stanovnica Nešvila, ubila je tri studenta i tri odrasle osobe pre nego što ju je policija ubila nešto pre 10:30 po lokalnom vremenu. „U jednom trenutku je bila učenik te škole“, rekao je šef policije u Nešvilu Džon Drejk. „U blizini je bilo vozilo koje nam je dalo trag ko je ona".

Policija je rekla da je ubica ušla u zgradu kroz bočna vrata pre nego što se popela stepenicama na drugi sprat, gde je potom otvorila vatru.

Oni ne veruju da je nosila bilo kakav pancir, ali je bila naoružana sa dve jurišne puške i pištoljem, saopštile su vlasti.

Zvaničnici medicinskog centra kažu da su tri mlada studenta prevezena u dečju bolnicu Monro Karel Jr. u Vanderbiltu sa ranama od vatrenog oružja. Sva trojica su po dolasku proglašena mrtvima. Još tri odrasle osobe su takođe proglašene mrtvima nakon napada. Sva trojica su bili zaposleni u školi.

Policija radi na uspostavljanju kontakta sa porodicama žrtava, od kojih niko nije javno identifikovan. Policija tek treba da utvrdi bilo kakvu vezu koju je žena napadač možda imala sa školom.

(Espreso / FOX)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.