TORNADO RUŠIO SVE PRED SOBOM! Ovo nije viđeno poslednjih 40 GODINA (VIDEO)
Tornado u Montebelu, Foto: Printscreen/Twitter/@DanSalas19

HAOS U KALIFORNIJI

TORNADO RUŠIO SVE PRED SOBOM! Ovo nije viđeno poslednjih 40 GODINA (VIDEO)

Meteorološka služba saopštila je da je tornado rušio krovove, stubove za struju, polomio prozore i čupao drveće

Objavljeno:

Najmanje jedna osoba je povređena nakon što je tornado juče pogodio grad Montebelo, koji se nalazi jugoistočno od Los Anđelesa.

Nacionalna meteorološka služba dala je tornadu ocenu EF-1, a procenjuje se da je duvao jačinom od 175 kilometara na sat, što je najjači tornado koji je pogodio oblast Los Anđelesa od 1983. godine.

Portparol grada Majkl Či potvrdio je da je tornado oštetio najmanje 17 zgrada, pri čemu je 11 zgrada toliko oštećeno da su vatrogasci ocenili da su previše opasni za upotrebu.

„Bilo je letećih ostataka i svega“ napisao je na Tviteru jedan od meštana koji je snimio tornado.

Kalifornija se mesecima suočava sa olujama

Meteorološka služba saopštila je da je tornado rušio krovove, stubove za struju, polomio prozore i čupao drveće. Prema Nacionalnoj upravi za okeane i atmosferu, Kaliforniju pogađa u proseku manje od 10 tornada godišnje, od kojih je većina mala i kratkog veka.

To su obično tornada koja se razlikuju se od tradicionalnijih tornada koji se formiraju od rotirajućih oluja sa grmljavinom, poput onih uobičajenih u Velikim ravnicama i jugoistoku. Iako izlivanje zemljišta može prouzrokovati štetu, u većini slučajeva nije ozbiljno.

Jučerašnji tornado je samo jedna u nizu vremenskih nepogoda koje su pogodile Kaliforniju tokom poslednjih meseci. Tako se država suočila sa najmanje 12 olujnih udara koji su doneli razorne poplave i uraganske vetrove. Najmanje pet osoba je poginulo u oluji u oblasti zaliva San Franciska ove nedelje kada je jak vetar u utorak proleteo gradove, srušivši drveće i dalekovode.

Bonus video:

01:00

APOKALIPTIČNE SCENE U SAD: Tornado opustošio Kentaki, u toku potraga za nestalima

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.