JEZIVA MISTERIJA STARA 35 GODINA! Imala 9 GODINA kada je NESTALA BEZ TRAGA, otmičar POBEGAO zbog IZJAVE DRUGARICE?
Devojčica ispod mosta, Foto: Gina Kelly / Alamy / Alamy / Profimedia

LEDI KRV U ŽILAMA

JEZIVA MISTERIJA STARA 35 GODINA! Imala 9 GODINA kada je NESTALA BEZ TRAGA, otmičar POBEGAO zbog IZJAVE DRUGARICE?

Objavljena je nagrada od 70.000 dolara, njena fotografija postavljena je na kartone za mleko i bilborde širom zemlje, ali ništa nije dovodilo do traga

Objavljeno:

Jednog subotnjeg jutra u novembru 1988. godine, 9-godišnja Mišel Garet i njena prijateljica vozile su svoje trotinete ulicama Hejvorda u Kaliforniji. Nekoliko trenutaka kasnije, Mišel je u automobil uvukao nepoznat čovek i od tok trenutka nikada više nije viđena.

Mišelina prijateljica Katrina Rodrigez bila je jedini svedok otmice. Rodrigez je brzo obavestila roditelje šta se dogodilo, koji su potom pozvali policiju, ali je vlastima dala opis pogrešne osobe. Ovaj netačan izveštaj je zatim kružio medijima narednih 48 sati, dajući otmičaru dovoljno vremena da pobegne.

Nakon otmice, Mišelin nestanak postao je jedan od najzanimljivijih slučajeva u zemlji. Lokalna policijska uprava primila je preko 5.000 dojava u prvoj godini istrage. Objavljena je nagrada od 70.000 dolara, njena fotografija postavljena je na kartone za mleko i bilborde širom zemlje, ali ništa nije dovodilo do traga.

Policija je tokom godina istraživala različite tragove, ali nijedan nije doveo do rezultata. Slučaj nestale devojčice "tapkao je u mestu" sve do 2009. godine, kada je spasavanje Džejsi Li Dugard iz kandži njenog otmičara vratilo Mišelin nestanak u centar pažnje, ipak ni ovaj put policija nije došla do otmičara.

Zatim, 2020. godine, nakon 32 godine istrage, hiljada saslušanja i desetina intervjua, policijska uprava Hejvord i FBI identifikovali su osumnjičenog - koristeći otisak prsta uzet sa Mišelinog skutera tri decenije ranije. Dejvid Miš je 21. decembra 2020. optužen za otmicu i ubistvo Mišel Garet.

Miš je bio u zatvoru 30 godina nakon što je osuđen za ubistvo 36-godišnje žene 1989. On je takođe čekao suđenje za svoju povezanost sa otmicom i ubistvom još dve mlade žene 1986. godine.

Sa napretkom u softveru i tehnologiji, istražitelj je ponovo pregledao otisak pronađen na skuteru 1988. i povezao ga sa Mišom. Takođe, u to vreme Miš je vozio isti auto koji je Mišelina prijateljica opisala na dan otmice.

Iako Dejvid Miš sada čeka suđenje za otmicu i ubistvo Mišel Garet, on ni jednog trenutka nije priznao zločin i odbija saradnju sa policijom, kako je izvestio Njujork tajms.

Dok se još uvek ne zna gde su posmrtni ostaci nestale devojčice, okružni tužilac Alameda Nensi O'Mali nada se da će ovaj najnoviji razvoj doneti Garetovoj porodici barem malo olakšanja. U izjavi je rekla da se nada da će optužbe protiv Miša „pružiti utehu Mišelinoj porodici u saznanju da će pravda pobediti, čak i nakon 35 godine od ovog užasnog zločina“.

Bonus video:

04:04

Nestanak Milice Jovanović i dalje pod velom misterije

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.