MEDVEDEV PONOVO UDARIO NAKON IZDAVANJA NALOGA ZA HAPŠENJE PUTINA: Nije mogao da ćuti, nikada nije bio BRUTALNIJI
Dmitrij Medvedev, Foto: Profimedia

DRAMA

MEDVEDEV PONOVO UDARIO NAKON IZDAVANJA NALOGA ZA HAPŠENJE PUTINA: Nije mogao da ćuti, nikada nije bio BRUTALNIJI

Prema njegovoj oceni, efikasnost MKS je ravna je nuli, a odluka o hapšenju Putina mogla je da bude doneta pod velikim pritiskom SAD

Objavljeno: 09:31h

Zamenik predsednika Saveta za bezbednost Rusije Dmitrij Medvedev ocenio je da će odluka Međunarodnog krivičnog suda (MKS) da izda nalog za hapšenje predsednika Rusije Vladimira Putina imati „monstruozne posledice”, odnosno urušavanje principa prava.

Medvedev je na Telegramu napisao da su se sudije MKS usudile da „dignu ruku na najveću nuklearnu silu“, prenosi RIA Novosti.

Prema njegovoj oceni, efikasnost MKS je ravna je nuli, a odluka o hapšenju Putina mogla je da bude doneta pod velikim pritiskom SAD.

 Dmitrij Medvedev
Dmitrij Medvedevfoto: Profimedia

Podsetimo, Komentarišući odluku Međunarodnog krivičnog suda da izda nalog za hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina, Dmitrij Medvedev, zamenik šefa Saveta bezbednosti Ruske Federacije, u petak je napisao da nema potrebe da objašnjava "gde ovaj dokument treba koristiti", a poruku je propratio ikonom toalet papira.

"Međunarodni krivični sud je izdao nalog za hapšenje Vladimira Putina. Nema potrebe da se objašnjava gde treba da se koristi ovaj dokument", napisao je Medvedev na svom Tviter nalogu na engleskom jeziku.

Pretpretresno veće Međunarodnog krivičnog suda (MKS), čiju nadležnost Rusija ne priznaje, izdalo je 17. marta nalog za hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina i ombudsmana za decu Marije Lavove-Belove, koje sumnjiči za ratne zločine, među kojima je i nezakonita deportacija dece iz Ukrajine u Rusiju.

Bonus video:

01:26

Vladimir Putin na ruskom Savetu bezbednosti o međunarodnoj krizi u Ukrajini

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.