MAKRON DONEO ODLUKA KOJA ĆE ZAPALITI CELU FRANCUSKU! Rešio da sprovede svoje REFORME bez GLASANJA
Emanuel Makron, Foto: Profimedia

PRELOMIO!

MAKRON DONEO ODLUKA KOJA ĆE ZAPALITI CELU FRANCUSKU! Rešio da sprovede svoje REFORME bez GLASANJA

Član 49:3 omogućava vladi da donese zakon bez glasanja

Objavljeno: 15:59h

Francuska vlada odlučila je da sprovede svoje nepopularne penzione reforme izbegavajući glasanje u Narodnoj skupštini, za koje se smatra da bi bilo tesno.

Iako je plan za povećanje starosne granice za penziju sa 62 na 64 godine prošao gornji dom u četvrtak, ministri su shvatili da možda nemaju te brojke u donjem domu.

Premijerka Elizabet Born će se sada osloniti na ustavnu proceduru. Član 49:3 omogućava vladi da donese zakon bez glasanja, piše BBC.

Penzione reforme izazvale su višenedeljne proteste i štrajkove širom Francuske.

Iako je predsednik Emanuel Makron ponovo izabran prošle godine na osnovu platforme penzionih reformi, njegova vladajuća koalicija nema većinu u Skupštini i bila bi potrebna podrška Republikanske stranke.

Emanuel Makron
Emanuel Makronfoto: Profimedia

Zvaničnici iz njegove stranke Renesansa proveli su jutro očajnički dovodeći članove "u red". Znali su da neki od njihovih poslanika mogu glasati protiv ili suzdržani, suočeni sa očiglednom nepopularnošću predloga zakona.

Bonus video:

02:58

ŠVAJCARSKI MODEL RASTA PENZIJA NIJE NI DOBRO, NI VELIKO! Stručnjaci otkrili: Evo kakav će STANDARD STANOVNIŠTVA BITI U OVOJ GODINI

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.