REKLA DA SU JE SILOVALI, MUŠKARCI PRETRPELI PRAVI PAKAO: Posle OTKRIVENA PRAVA ISTINA, užas DOKLE JE OTIŠLA (FOTO)
Eleonor Vilijams, Foto: Printscreen/Facebook/LeedsLive

HOROR

REKLA DA SU JE SILOVALI, MUŠKARCI PRETRPELI PRAVI PAKAO: Posle OTKRIVENA PRAVA ISTINA, užas DOKLE JE OTIŠLA (FOTO)

Tokom dvodnevnog saslušanja rečeno je da su trojica muškaraca, koje je Vilijams lažno optužila, pokušali da sebi oduzmu život nakon što su pretrpeli "pakao na zemlji"

Objavljeno:

Sud u engleskom gradu Prestonu osudio je 22-godišnju Eleonor Vilijams na osam i po godina zatvora jer je lažno optužila grupu Azijata za silovanje i trgovinu ljudima. Vilijamsova je objavila fotografije svojih povreda na društvenim mrežama, tvrdeći da su one rezultat fizičkog napada, što je izazvalo proteste u njenom rodnom gradu Barou.

Tokom suđenja je otkriveno da je devojka sama sebi nanela rane čekićem. Tokom dvodnevnog saslušanja rečeno je da su trojica muškaraca, koje je Vilijams lažno optužila, pokušali da sebi oduzmu život nakon što su pretrpeli "pakao na zemlji", piše BBC.

Eleonor Vilijams
Eleonor Vilijamsfoto: Printscreen/Facebook/LeedsLive

"Optužbe su podigle napetost u gradu"

Sudija Robert Altam rekao je da je Eleonor imala poteškoća od detinjstva i istoriju samopovređivanja. On je, međutim, naglasio da su njene tvrdnje izuzetno ozbiljne i da je zabrinjavajuće da nema "značajnih znakova kajanja" i "nema objašnjenja zašto bi optužena počinila ova krivična dela".

"Ona se mnogo potrudila da stvori lažne optužbe, uključujući i nanošenje značajne štete", dodao je sudija. Lažne optužbe dovele su do "stanja pojačane napetosti" u Barouu, a policija je turbulencije opisala kao nešto što se u gradu nije videlo decenijama.

Eleonor Vilijams
Eleonor Vilijamsfoto: Printscreen/Facebook/Nne Sophia

Policajcima su bile upućivane pretnje na društvenim mrežama, a protesti su organizovani ispred policijske stanice. Na protestima se pojavio i Tomi Robinson, osnivač Engleske odbrambene lige, ekstremno desničarske organizacije.

"Policija je bila pod pritiskom onih koji su verovali da su saučesnici u zataškavanju s jedne strane i onih koji su se osećali nesigurno u rukama osvetnika, s druge strane", objasnio je sudija Altam.

Pre nego što je sudija Altam počeo da izriče kaznu, odbrana je pročitala pismo okrivljene u kome je rekla da zna da je "pogrešila" i da joj je "žao", ali da ne prihvata krivicu. Vilijamsova u pismu tvrdi da je "razorena nevoljom koju je izazvala" navodi se u njenoj objavi na Fejsbuku.

Bonus video:

01:09

EVO ZAŠTO JE TEŠKO DOKAZATI SILOVANJE! Stručnjaci za Kurir TV: Zaprećene kazne nisu male ALI POSTOJI JEDNA POTEŠKOĆA

(Espreso/MONDO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.