SHVATILI DA SU IM ŽIVOTI U OPASNOSTI TEK KAD IM SE AJKULA OPASNO PRIBLIŽILA: Snimak ledi KRV U ŽILAMA (VIDEO)
Deo snimka iz Australije, Foto: Printscreen/Youtube/ Emily Howman

JEZIVO

SHVATILI DA SU IM ŽIVOTI U OPASNOSTI TEK KAD IM SE AJKULA OPASNO PRIBLIŽILA: Snimak ledi KRV U ŽILAMA (VIDEO)

Ostali u vodama uprkos tome što je oglašen alarm koji upozorava da se ajkule nalaze u neposrednoj blizini

Objavljeno:

Uprkos tome što je oglašen alarm koji upozorava da se ajkule nalaze u neposrednoj blizini, troje australijskih podvodnih ribolovaca svejedno je ostalo u vodama nedaleko od obale u Forsteru, gradu smeštenom u Novom Južnom Velsu.

Iz video snimka se čini da podvodni ribolovci alarm za uzbunu uopšte nisu čuli, a da im se životi nalaze u opasnosti, shvatili su tek kada se ajkula "došuljala" i prošla neposredno ispod jednog od njih.

Tada je nastala panika, jedan od ribolovaca na mestu susreta uzburkao je vodu, ali je ajkula, sva sreća, svejedno odlučila produžiti u svom smeru.

Snimak je nastao pomoću drona zahvaljujući Emili Hovman, a na njoj možete videti i dva plivača kako beže iz mora u trenucima dok se ajkula kreće prema podvodnim ribolovcima.

"Nažalost, mogla sam samo da posmatram prizor, nije bilo načina da upozorim te ljude na opasnost", kazala je Hovman za televizijsku stanicu "Channel 9".

Tokom vikenda je na tom području službeno prijavljena jedino pojava velike bele ajkule, prijemnici u Forsteru dvaput su je zabeležili u nedelju ujutro, ali neki smatraju da je životinja sa snimka mogla biti i siva ajkula, velika vrsta koja se ne smatra opasnom za ljude.

Procenjuje se da u istočnim vodama Australije pliva oko 750 odraslih belih ajkula.

(Espresp/Net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.