PONOVO SE OGLASIO ERDOGAN: Vesti nisu nimalo dobre
Erdogan, Foto: Profimedia

užasno

PONOVO SE OGLASIO ERDOGAN: Vesti nisu nimalo dobre

Prema rečima turskog lidera, vlasti su mobilisale sve raspoložive snage na raščišćavanju ruševina posle zemljotresa, uprkos hladnom vremenu i uništenim putevima

Objavljeno:

Razorni zemljotresi koji su februaru potresali Tursku odneli su živote najmanje 48.000 ljudi, izjavio je danas turski predsednik Redžep Tajip Erdogan tokom posete provinciji Hataj koja je najviše pogođena potresima.

.

- Broj mrtvih je 48.000, više od 115.000 ljudi je povređeno. Oko 50.000 zgrada je uništeno. Međutim, nijedna zemlja nije mogla tako brzo da reaguje na nesreću tako velikih razmera - rekao je predsednik Turske i intervjuu za nacionalnu televiziju TRT, prenosi TASS.

Prema rečima turskog lidera, vlasti su mobilisale sve raspoložive snage na raščišćavanju ruševina posle zemljotresa, uprkos hladnom vremenu i uništenim putevima.

- Stotinu zemalja poslalo je pomoć nama, angažovanjem spasilaca. Veoma sam im zahvalan - istakao je Erdogan.

Dva snažna zemljotresa jačine 7,7 i 7,6 stepeni po Rihterovoj skali potresla su 6. februara provinciju Kahramanmaras u Turskoj, koja se nalazi na jugoistoku zemlje.

Dva najsnažnija zemljotresa praćena hiljadama naknadnih potresa osetili su se u jedanaest provincija, kao i u susednim zemljama, a najviše je stradala Sirija.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.