ŽENA MU JE ČISTILA KUĆU 25 GODINA, NI DINAR NIJE HTEO DA JOJ DA: Preko SUDA je SVE NAPLATILA, od CIFRE boli GLAVA
Čišćenje WC šolje, Foto: Profimedia

pobeda

ŽENA MU JE ČISTILA KUĆU 25 GODINA, NI DINAR NIJE HTEO DA JOJ DA: Preko SUDA je SVE NAPLATILA, od CIFRE boli GLAVA

Par je imao dve ćerke, a njihov brak je bio regulisan režimom odvajanja imovine

Objavljeno: 20:26h

Španski sud naložio muškarcu da plati bivšoj supruzi 200.000 evra za 25 godina rada u kući.

Španski sud naložio je jednom muškarcu da svojoj bivšoj supruzi isplati 200.000 evra za 25 godina neplaćenog rada u porodici, na osnovu minimalne zarade tokom njihovog braka, pokazuju sudski dokumenti. Muškarcu je naloženo da joj plati "204.624,86 evra, a računica je napravljena na osnovu godišnje minimalne zarade" tokom njihovog braka, navodi se u presudi suda u južnom regionu Andaluzije, čiju je kopiju video AFP.

Par je imao dve ćerke, a njihov brak je bio regulisan režimom odvajanja imovine, koji je precizirao da sve što je svaka strana zaradila pripada samo njima, što bi u ovom slučaju ostavilo ženu bez pristupa bilo kom od bogatstva koje je stečeno kroz godine partnerstva.

Svađa
Svađafoto: Profimedia

Od udaje, supruga se posvetila "u suštini radu u kući, što je značilo brigu o domu i porodici i svemu što to uključuje", navodi se u presudi. Pravni dokumenti su pokazali pregled onoga što bi godišnje zarađivala za godine između juna 1995. i decembra 2020.

Bivšem mužu je takođe naloženo da joj isplaćuje mesečni dodatak za negu deteta za ćerke, od kojih je jedna maloletna, a druga starija od 18 godina. Govoreći za radio Cadena Ser, žena, koja nije imenovana, rekla je da njen muž nije "želeo da ona radi" van kuće, iako joj je dozvolio da radi u teretanama koje su bile u njegovom vlasništvu, gde je ona vodila društvene mreže.

"Posvetila sam se isključivo kućnim poslovima, čuvanju muža i kuće", rekla je ona. Naterao me je da preuzmem specifičnu ulogu obavljanja kućnih poslova", rekla je ona. Kazna ju je "veoma obradovala" jer je "veoma zaslužena", rekla je.

(Espreso/ MONDO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.