Rusija ponovo BLOKIRALA AMERIKU i poručila: BOG ĆE VAM SUDITI!
Foto: Fonetap

SUDAR SILA U UN

Rusija ponovo BLOKIRALA AMERIKU i poručila: BOG ĆE VAM SUDITI!

Rezolucija je za cilj imala zabranu dostave helikoptera sirijskoj vladi, i stavljanje sirijskih vojnih zapovednika na crnu listu nakon što je međunarodna istraga pod vođstvom SAD pokazala da su sirijske vladine snage navodno odgovorne za tri hemijska napada
Objavljeno:

Rusija je u utorak uložila svoj sedmi veto kako bi zaštitila sirijsku vladu od mera Saveta bezbednosti UN, blokiravši pokušaj zapadnih sila da nametnu sankcije Damasku zbog optužbi za navodne napade hemijskim oružjem tokom šestogodišnjeg rata u Siriji.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kina je podržala Rusiju i uložila svoj šesti veto na rezoluciju o Siriji. Rusija je saopštila da bi ta rezolucija, koju su izradile Francuska, Velika Britanija i Sjedinjene Države, naškodila mirovnim pregovorima pod pokroviteljstvom UN-a između zaraćenih sirijskih strana u Ženevi, koji su počeli prošle nedelje.

SAD i Južna Koreja počele vojnu vežbu, Kim Džong Un KULJA OD BESA: Bićemo NEMILOSRDNI prema vama!

Devet članica SB glasalo je za rezoluciju, Bolivija je bila protiv, dok su Egipat, Etiopija i Kazahstan bili suzdržani. Da bi rezolucija prošla, potrebno je devet glasova "za", a SAD, Francuska, Rusija, Velika Britanija ili Kina ne smeju uložiti veto.

foto: AP

Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je u utorak nacrt rezolucije "u potpunosti neprimerenim".

- Ovo je tužan dan za Savet bezbednosti kada članice počinju da daju izgovore za druge države članice koje ubijaju svoj vlastiti narod. Svet je definitivno postao opasnije mesto - rekla je Savetu bezbednosti američka ambasadorka pri UN-u Niki Hejli nakon glasanja.

foto: Fonetap

Zamenik ruskog ambasadora u Ujedinjenim nacijama Vladimir Safronkov rekao je da su izjave protiv Moskve u SV "nečuvene" i dodao: Bog će vam suditi.

- Današnji sukob nije rezultat našeg glasanja. To je rezultat činjenice da ste se odlučili za provokacije, a mnogo ste ranije znali koje je naše stajalište - kazao je Safronkov.

foto: Beta

Rezolucija je za cilj imala zabranu dostave helikoptera sirijskoj vladi, i stavljanje sirijskih vojnih zapovednika na crnu listu nakon što je međunarodna istraga pod vođstvom SAD pokazala da su sirijske vladine snage navodno odgovorne za tri hemijska napada.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.