RASTE BROJ POGINULIH U GRČKOJ: Stravičan sudar vozova odneo 57 života
Nesreća u Grčkoj, Foto: George Kidonas/InTime News via AP

tragedija

RASTE BROJ POGINULIH U GRČKOJ: Stravičan sudar vozova odneo 57 života

Danas su železničari u Grčkoj održali štrajk zbog rastućeg gneva javnosti prema vlastima

Objavljeno:

Broj poginulih u železničkoj nesreći u utorak u Grčkoj porastao je na 57, rekao je mrtvozornik za BBC.

Eleni Zagelidu, jedan od deset mrtvozornika koji rade na istrazi, rekla je da je DNK uzet sa 57 netaknutih tela.

Šef forenzičke službe Larise Rubini Leondari rekla je da je 14 ugljenisanih tela prebačeno u mrtvačnicu, dok je sedam nađeno juče. U razgovoru za radio-stanicu Real-FM, ona je rekla da u mrtvačnicu neprestano stižu kese sa ostacima tela.

- DNK je uzet sa svakog uda, neki verovatno pripadaju već identifikovanim žrtvama, a neki će potvrditi status nestalih. Imamo informaciju da DNK analize dobro napreduju. Do sada već imamo 14 kompletnih rezultata koji su u procesu identifikacije od strane nadležnog lica - reakla je Leondari.

Danas su železničari u Grčkoj održali štrajk zbog rastućeg gneva javnosti prema vlastima. Štrajk je usledilo posle protesta u Atini, Solunu i gradu Larisi, u blizini mesta katastrofalnog sudara.

1 / 5 Foto: Giannis Papanikos AP

Spasioci i dalje prolaze kroz spaljene vagone u potrazi za žrtvama.

- Ovo je bio najteži trenutak, jer umesto da spasavamo živote, moramo da izvlačimo tela - rekao je spasilac Konstantinos Imanimidis agenciji Rojters.

Putnički voz sa više od 350 putnika driektno se sudario u utorak uveče, 28. februara, sa teretnim vozom nedaleko od grada Larisa. Vozovi su se u trenutku nesreće kretali suprotnim pravcima, ali na istoj pruzi.

Šef stanice uhapšen je nekoliko časova nakon nesreće.

Veliki broj od 350 putnika u vozu bili su studenti, koji su se vraćali u Solun posle produženog vikenda, a grčki premijer Kirijakos Micotakis rekao je da je za katastrofu kriva "tragična ljudska greška".

Ministar saobracaja Kostas Karamanlis ranije je podneo ostavku i poručio da preuzima odgovornost za dugotrajne neuspehe države da popravi železnički sistem, za koji je rekao da nije odgovarajući za 21. vek.

(Espreso/Blic/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.