NAJSTARIJA MAČKA NA SVETU: Pio je KAFU i VINO, jeo SLANINU, a pazite KOLIKO JE ŽIVEO! Imao je i POZNATOG BRATA
Krim Paf, Foto: Wikipedia/ Creme Puff

kakva mačka!

NAJSTARIJA MAČKA NA SVETU: Pio je KAFU i VINO, jeo SLANINU, a pazite KOLIKO JE ŽIVEO! Imao je i POZNATOG BRATA

Najstarija mačka na svetu nosila je ime Krim Paf

Objavljeno: 13:50h

Svi volimo da verujemo da mačke imaju devet života jer njihov način zabavljanja, istraživanja i radoznalosti "oduzme" vlasnicima pola života. Živahne i vedre, uz redovnu posetu veterinaru, mačke mogu da žive i preko deset godina. Ipak, jedna mačka živela je 38 godina.

Mačak imena Krim Paf rođen je 3, avgusta 1967. godine, a umro 6. avgusta 2005. godine. Tako je Krim Paf najstarija mačka koja je ikada zabeležena da je živela na Zemlji.

Svoj dugi vek proživeo je u Ostinu u Teksasu na specijalnoj ishrani koja se sastojala od suve mačje hrane, povrća, ćureće slanine, kafe sa penom i pomalo vina.

Krim Paf
Krim Paffoto: PrintScreen/ YouTube/ Petz UK

Njegov vlasnik Džejk Peri opisao je Krim Paf kao "zvezdu", što on jeste jer živeti 38 godina, a biti mačka nije mala stvar.

Vrlo je zanimljivo da je Peri prethodno imao mačku koja je nosila titulu druge najstarije mačke koja je ikada živela - Deda Reks Alen.

Krim Paf
Krim Paffoto: PrintScreen/ YouTube/ Petz UK

Pored pomenute ishrane, Krim Paf je uživao u dokumentarcima o prirodi, drvenim stepenicama za igru, kao i pogledu kroz ogromni prozor u trenucima kada mu filmovi dosade.

Dakle, recept za dug život, prema onom koji je imao Krim Paf jeste zdrava, kombinovana ishrana i umno, estetsko zadovoljstvo.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.