OGLASILI SE AMERIKANCI: Tiče se saradnje sa 1 ZEMLJOM
ilustracija, Foto: Profimedia

javljeno je

OGLASILI SE AMERIKANCI: Tiče se saradnje sa 1 ZEMLJOM

Severna Koreja saopštila je 19. februara da je najnoviji test interkontinentalne balističke rakete namenjen da dodatno unapredi kapacitet nuklearnog napada protiv neprijatelja

Objavljeno:

Sjedinjene Američke Države i Južna Koreja su saglasni da nastave saradnju na jačanju kapaciteteta zajedničkog vojnog odvraćanja severnokorejske nuklearne i raketne pretnje, izjavio je danas portparol američkog ministarstva odbrane.

Prema njegovim rečima SAD su potvrdile posvećenost raspoređivanju strateških sredstava u Južnoj Koreji „na rotacionoj osnovi“, prenela je agencija Jonhap.

„Održali smo uspešnu razmenu mišljenja o različitim, mogućim pristupima u vezi sa kapacitetima vojnog odvraćanja severnokorejske nuklearne i raketne pretnje“, rekao je portparol Pentagona brigadni general Pet Rajder.

Severna Koreja saopštila je 19. februara da je najnoviji test interkontinentalne balističke rakete namenjen da dodatno unapredi kapacitet nuklearnog napada protiv neprijatelja.

Prošle godine, Severna Koreja je lansirala više od 70 projektila navodeći da je veliki deo tih testova odgovor na ranije zajedničke vojne vežbe Južne Koreje i SAD.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.