Sektaši zastrašuju i obmanjuju izbeglice, Muslimani menjaju veru da bi se spasili
Foto: Reuters

Koriste strah

Sektaši zastrašuju i obmanjuju izbeglice, Muslimani menjaju veru da bi se spasili

Mnoge muslimanske izbeglice nadaju se da će ostati u Nemačkoj ako kroz instant-proceduru postanu hrišćani
Objavljeno: 14:09h

Prema pisanju Dojče velea, razne sekte i grupe koriste strah izbeglica od proterivanja - i privlače ih ekspresnim pokrštavanjem.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Do prvog kontakta sa izbeglicama dolazi obično u prihvatilištima gde se misionari često ističu svojim socijalnim angažovanjem.

Otkako je Nemačka primila veliki broj izbeglica, drastično se povećao broj konvertita iz islama u hrišćanstvo. Navodi se da se izbeglicama iz Avganistana odavno se pročulo da se preko Tajvanaca u Frankfurtu brzo može doći do potvrde o krštenju.

foto: Reuters

Evangelistička i katolička crkva, kao i nezavisne crkve su 2016. registrovale više od hiljadu takvih slučajeva - a toliko ih nije bilo u poslednjih 50 godina, kaže sociolog religije i šef Međunarodnog instituta za slobodu veroispovesti Tomas Širmaher.

On dodaje da su mnogi koji su se u svojim zemljama porekla osećali povezani sa hrišćanstvom, iskoristili migraciju kako bi se pokrstili u Nemačkoj.

Najviše takvih ljudi je iz Irana, a slede Pakistanci i Avganistanci.

„Za mnoge muslimane promena vere je veoma opasna jer su apostazija i blasfemija stvari za koje su u islamu predviđene kazne, izjavio je Šimaher.

(Espreso.co.rs / Dojče vele)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.