PRONAĐENO TELO DEVOJČICE (16) U PARKU! Optuženi za UBISTVO dečak i devojčica od 15 godina!
Devojka, Foto: Cheshire Police

JEZIVO

PRONAĐENO TELO DEVOJČICE (16) U PARKU! Optuženi za UBISTVO dečak i devojčica od 15 godina!

Dvoje učenika optuženo je za ubistvo 16-godišnje transrodne devojčice u selu u Engleskoj.

Objavljeno:

Dečak i devojčica, oboje starosti 15 godina, optuženi su za ubistvo Brijane Gej, koja je nađena mrtva u subotu popodne u parku u opštini Vorington na severozapadu zemlje. Dvoje tinejdžera koji su je usmrtili nisu identifikovani jer su maloletna lica.

CNN piše, pozivajući se na policiju, da su građani pozvali hitne službe nešto iza 15.00 sati tog dana, nakon što je Brijanino telo nađeno na stazi u parku Linear u selu Kalčet i da je žrtva imala fatalne ubodne rane. Policija je inicijalno rekla da nema dokaza da je ubistvo povezano sa mržnjom, ali je kasnije navedeno da se istražuju sve opcije, uključujući i mogući zločin iz mržnje.

Porodica žrtve je nakon šokantnih vesti u saopštenju navela da je Brijana bila voljena ćerka i unuka.

Devojka
foto: Cheshire Police

- Ostavljala je utisak na sve koji bi je upoznali. Bila je lepa, pametna i duhovita, snažna, neustrašiva i jedinstvena - navela je porodica dodajući da je "gubitak njenog života ostavio veliku prazninu".

CNN navodi da je preko onlajn stranica za prikupljanje pomoći do sada sakupljeno skoro 90.000 funti za Brijaninu porodicu, kako bi se pokrili troškovi sahrane.

Do optužnice protiv dvoje tinjedžera došlo je dan nakon što je održano odavanje pošte za ubijenu devojčicu u Liverpulu i Bristolu, a još više će ih se održati širom zemlje u predstojećim danima. Neka od tih dešavanja organizovali su aktivisti LGBT organizacija, uključujući one u Londonu, Mančesteru i Brajtonu.

(Espreso/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.