NAPRAVIO VANBRAČNO DETE I ZGRNUO MILIONE: Sveštenik proneverio pare iz nekoliko crkava, a to nije SVE!
Pop Rajan, Foto: Printscreen/Youtube/VICE

užas

NAPRAVIO VANBRAČNO DETE I ZGRNUO MILIONE: Sveštenik proneverio pare iz nekoliko crkava, a to nije SVE!

tužbi su navedeni dokazi da Rajan „nije, niti je ikada bio zaređen“

Objavljeno:

“Lukavi” lažni sveštenik iz SAD optužen je da je proneverio milione dolara iz nekoliko crkava u svojoj oblasti i tim novcem finansirao život na visokoj nozi, kupujući neke zaista bizarne stvari.

Rajan Skot tvrdio je da je sveštenik zadnjih 30 godina i nudio je razne usluge uključujući venčanja, ispovesti i krštenja. Bivši članovi njegove crkve tvrdili su da je „otac Rajan“ zapravo prevarant, koji bi se, nakon što bi ga provalili, jednostavno preselio u drugi grad i ponovo započinjao svoju šemu, prenosi Miror pisanje američkih medija.

U tužbi su navedeni dokazi da Rajan „nije, niti je ikada bio zaređen“. Međutim, čak i bez titule Rajan je izgleda „impresionirao“ vernike svojim znanjem.

Tokom cele tri decenije on je navodno putovao po Srednjem zapadu Sjedinjenih Država, propovedajući i profitirajući od onih koji su verovali u njega. Aleks Šuman, podkaster i novinar, prekopao je njegovu pozadinu i tvrdi da Rajan uopšte nije sveštenik.

– Otac Rajan je ovo radio oko 30 godina, putujući Srednjim zapadom, otvarajući različite crkve. Nije da se pojavljivao u gradu i krio se. Ljudi su opisali da su bili zaista impresionirani njime. Osećali su da je Bog bio u prostoriji dok je bio za propovedaonicom – rekao je Šuman za Vajs.

U jednom snimku intervjua, Rajan je govorio da je njegovo zvanje sveštenika dovedeno u pitanje, ali nije pružio dokaze koji bi pokazali da je on zapravo to što tvrdi. Za “oca Rajana”, koga je Šuman opisao kao „neverovatno lukavog“, otkriveno je da ima i vanbračno dete.

Možda najbizarniji detalj ove priče je da to da je lažni sveštenik, od para dobijenih na prevaru, preuredio Centar za negu u Bjukenenu i kupio 20 argentinskih lama, tvrdeći da će one biti deo “službe isceljenja” koju je obavljao.

Posle kratkog boravka iza rešetaka, čini se da je Rajan sada “pop u penzioniji”, ali i dalje ažurira svoj Fejsbuk nalog i skuplja “donacije”, ali ovaj put za neku crkvu u Portugalu.

(Espreso/Objektiv.rs, mirror.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.