LEKARI ZAPREPAŠĆENI: Dečak (5) PROGUTAO OVO, nedeljama ga je bolelo uho!
Dečak, Foto: Profimedia

JEZIVO

LEKARI ZAPREPAŠĆENI: Dečak (5) PROGUTAO OVO, nedeljama ga je bolelo uho!

Ispostavilo se da je "upala uha" petogodišnjeg dečaka baterija zaglavljena u njegovom grlu pet nedelja.

Objavljeno:

Luk Mekmilan, iz Arizone, SAD, bio je energično malo dete koje je bilo sklono čudnim infekcijama uha jer je često trljao uši.

Mama Erika Mekmilan odvela ga je kod lekara da ga pregledaju. dali su mu antibiotike i rekli da će se infekcija na kraju očistiti.

Činilo se da mu je bolje i da je bio u porastu, međutim, Luk se mučio da proguta čvrstu hranu. Lukovi roditelji su odlučili da prebace njegovu ishranu sa čvrstih na tečne kako bi bili sigurni da i dalje može da jede.

- Upravo smo pretpostavili da je to nuspojava jer je to ranije radio i ne želi ništa da jede - rekla je njegova majka.

Ali nakon što je mališan završio da uzima antibiotike, i dalje nije mogao da guta. Otišli su ponovo kod doktora koji nije mogao da nađe utvrdi problem i rekao je da je verovatno problem refluksa.

Erika je dobila recept, ali je znala da još nešto nije u redu s njim.

Odlučila je da ga odvede kod drugog pedijatra koji je naručio rendgen Lukovog grudnog koša, što je ostavilo lekare zaprepašćenog izraza lica.

- Videla sam da imaju čudan izraz na licu - rekla je.

Doktori su pitali Eriku da li je Luk progutao novčić ili nosio kragnu sa dugmetom, na šta je ona odgovorila da nije, jer porodica ne drži baterije u svom domu. Zatim je hitno prevezen u bolnicu.

- (Lekari) su rekli, "nema šanse da to bude baterija jer one … počinju da korodiraju posle samo dva sata" - rekla je majka.

Lekari su Lukovim roditeljima rekli da ima nešto srebrno u njegovim grudima, ali bi bilo opasno izvaditi predmet bez kompletnog operativnog tima.

Umesto toga, rečeno mu je da će Luk sledećeg dana imati operaciju koja će verovatno trajati četiri sata. Međutim, samo sat vremena nakon operacije, jedan od doktora je izašao i rekao Eriki da su pronašli litijumsku bateriju zaglavljenu u unutrašnjosti Lukovog jednjaka. Ali pošto je bila umotana u električnu traku, najverovatnije mu je spasio život, kaže doktor.

Ostala je zaglavljena u Lukovom grlu pet nedelja i oštetila tkivo jednjaka, koje će hirurzi pokušati da poprave. Doktori polako pokušavaju da ponovo uvećaju Lukovo grlo, ali to je proces koji zahteva vreme i mnogo operacija.

Međutim, Erika je otkrila da je Luk na putu oporavka jer je "bio u stanju da pojede bananu" prvi put za šest meseci. Upozorila je druge roditelje da budu svesni baterija u kući.

(Espreso/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.