Diplomatski gastroskandal: Iranci neće vino na večeri, niti jeftin doručak! (FOTO)

Politička kujna

Diplomatski gastroskandal: Iranci neće vino na večeri, niti jeftin doručak! (FOTO)

Pripreme istorijske posete iranskog vođe Hasana Ruhanija Francuskoj već prate gafovi i šumovi neuobičajeni za standardno uštogljeni diplomatski protokol
Objavljeno:

Kada se otkaže diplomatska večera, to i nije neka vest. No, ako je za istim stolom trebalo da sede francuski predsednik Fransoa Oland i njegov iranski kolega Hasan Ruhani, to već ima neku težinu. Ako je do otkazivanja došlo zbog razmirice oko toga hoće li ili neće biti vina za stolom, onda to zaslužuje pažnju - barem u spektakl sekciji. Bili smo u beogradskim kafanama i evo šta Srbi najviše vole da piju (FOTO) (VIDEO)

Ruhani je na istorijskoj turneji po Evropi nakon nedavnog otopljavanja odnosa između Irana i zapadnih demokratija te je u sklopu nje trebalo da večera s Olandom sledeće nedelje. Iranci su zahtevali da se u skladu s njihovim verskim uverenjem služi samo halal meso i ne poslužuje vino. Lako za meso, ali zahtev da se Francuzima zabrani vino nije prošao, piše Independent.
Kao alternativu, Francuzi su predložili doručak (kada je valjda prerano da se pije), ali su ga Iranci odbili jer im je meni delovao previše jeftino. Na kraju, svečanog obroka neće ni biti, već samo razgovora dvojice predsednika u četiri oka. (Espreso.co.rs / Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.