SPASEN IZ ČELJUSTI VODE, DOŽIVEO UŽAS U "GROBLJU PACIFIKA": Kada je OTKRIVEN njegov IDENTITET, nastao je MUK! VIDEO
Jahta, Foto: Printscreen/Youtube/ KGW News

čudnih 48 sati

SPASEN IZ ČELJUSTI VODE, DOŽIVEO UŽAS U "GROBLJU PACIFIKA": Kada je OTKRIVEN njegov IDENTITET, nastao je MUK! VIDEO

Obalska straža je podelila zapanjujući video snimak spasavanja napravljen nekoliko sati ranije u kojem je novopečeni plivač spasilac spušten sajlom iz helikoptera plivao na jahtu od 35 stopa

Objavljeno:

Čovek koga je spasio plivač obalske straže na ušću reke Kolumbije dok je ogroman talas zakotrljao jahtu kojom je upravljao u petak, tražen je zbog bizarnog incidenta u kojem je policija rekla da je ostavio mrtvu ribu u Astoriji, Oregonu, koji je predstavljen u klasičnom filmu iz 1985. - "The Goonies“.

Policajci su tragali za muškarcem od srede, kada ih je poznanik upozorio na video koji je objavio na društvenim mrežama na kome se vidi kako ostavlja ribu u kući, a zatim pleše po imanju, rekla je šefica policije Astorije Stejsi Keli.

Keli je identifikovala čoveka kao Džeriho Labonte, 35, iz Viktorije, Britanska Kolumbija. Labonte je takođe tražen u Britanskoj Kolumbiji zbog kriminalnog uznemiravanja, nestašluka i nepoštovanja slučajeva od prošle jeseni, rekla je Keli.

U petak rano popodne, obalska straža je podelila zapanjujući video snimak spasavanja napravljen nekoliko sati ranije u kojem je novopečeni plivač spasilac spušten sajlom iz helikoptera plivao na jahtu od 35 stopa (11 metara) koja se borila u teškom surfu. Kada se plivač približio plovilu, veliki talas je udario u njega, prevrnuvši čamac i bacivši čoveka, kasnije identifikovanog kao Labontea, u vodu.

Plivač, podoficir 1. klase Brenč Valton, iz Grinvila, Južna Karolina, stigao je do Labontea i izvukao ga na sigurno.

Posada helikoptera ga je odvezla u bazu obalske straže Astorija, gde su ga lekari lečili od blage hipotermije i prevezli u bolnicu.

Vlasnik jahte, koji živi u obližnjem Vorentonu u Oregonu, prijavio je da je brod ukraden kasnije u petak, rekao je šef policije.

Bolnica je već pustila Labontea kada je policija videla fotografije i video snimke Obalske straže i shvatila da je to ista osoba za koju su rekli da je pokrivena sigurnosnim kamerama u kući "Goonies" i ostavila mrtvu ribu na tremu.

Policija je i dalje tragala za Labonteom u petak uveče.

Keli nije znala o kakvoj se ribi radi, ali je rekla da policija veruje da je uhvaćena lokalno jer je, nakon što je video počeo da kruži, druga osoba prijavila da je pecala Labontea.

„Bilo je to zaista čudnih 48 sati“, rekla je Keli.

Ušće Kolumbije, najveće severnoameričke reke koja se uliva u Tihi okean, poznato je kao „groblje Pacifika“ zbog svog ozloglašenog nemirnog mora.

Obalska straža je primila poziv jahte oko 10 časova u petak dok je izvodila obuku u blizini, rekao je podoficir Majkl Klark.

Volton, koji je tek nedavno diplomirao na programu za spasavanje plivača obalske straže, spušten je iz helikoptera kablom.

Labonte se popeo na krmu i pripremio se da uđe u vodu baš u trenutku kada je ogroman talas zapljusnuo letelicu. Talas je udario tako snažno da se plovilo potpuno prevrnulo i plutalo uspravno.

Volton je u intervjuu u petak rekao da je planirao da dođe do čoveka, uvuče ga u vodu i zakači za kabl pričvršćen za helikopter.

Umesto toga, talas je udario.

„Malo me je bacio talas. Kada sam došao, primetio sam da je čamac prilično u ruševinama“, rekao je Volton.

On je uputio helikopter da ga odveze do Labontea nakon što ga je ugledao na maloj udaljenosti.

Snaga talasa uglavnom mu je oborila prsluk za spasavanje, rekao je Volton.

(Espreso/hopestandard)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.