JOŠ 1 ZEMLJA ŠALJE POMOĆ TURSKOJ: Odluka doneta na VANREDNOJ SEDNICI
Turska, Foto: AP Photo Ghaith Alsayed, IHA agency via AP, epa deniz tekin

jedinstvo!

JOŠ 1 ZEMLJA ŠALJE POMOĆ TURSKOJ: Odluka doneta na VANREDNOJ SEDNICI

Precizira se da se radi o ukupno 24 pripadnika Vojske Severne Makedonije, od čega 22 iz Bataljona specijalnih snaga i dva vodiča službenih pasa sa psima

Objavljeno:

Vlada Severne Makedonije odlučila je danas na vanrednoj sednici da u Tursku pošalje 64 spasioca i drugu hitnu pomoć, nakon katastrofalnog zemljotresa koji je pogodio tu zemlju.

Kako je saopšteno, odlučeno je da Severna Makedonija pošalje 40 spasilaca iz Direkcije za zaštitu i spasavanje i 24 iz Vojske Severne Makedonije, 10.000 ćebadi i 200 medicinskih nosila, kao i da Ministarstvo finasija iz budžetske rezerve obezbedi šest miliona denara za pomoć nastradalima u katastrofalnom zemljotresu.

Zemljotres, Turska
foto: Depo PhotosABACA Abaca Press Profimedia

Vlada Dimitra Kovačevskog je, precizira se, donela odluku da uputi 40 pripadnika Direkcije za zaštitu i spasavanje, sa kompletnom specijalizovanom opremom i materijalno-tehnička sredstva za traganje i spasavanje iz ruševina, šest vozila za prevoz opreme i ljudi i dva vatrogasna vozila.

Na predlog Ministarstva odbrane doneta je odluka da se u Tursku pošalje humanitarna pomoć za zaštitu i spasavanje i to 10.000 ćebadi i 200 medicinskih nosila, kao i tim tog ministarstva za zaštitu i spasavanje.

Zemljotres, Turska
foto: Ahmet Yukus Zuma Press Profimedia

Precizira se da se radi o ukupno 24 pripadnika Vojske Severne Makedonije, od čega 22 iz Bataljona specijalnih snaga i dva vodiča službenih pasa sa psima.

Ministarstvo zdravstva Severne Makedonije je "zaduženo da u okviru svojih nadležnosti po hitnom postupku pripremi i dostavi Vladi odluku o obezbeđivanju pomoći u vidu medicinskog osoblja, medicinske opreme i lekova".

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.