BESNI SUKOB ZBOG KIMOVOG BRATA Pjongjang: Vratite nam telo, obdukcija je nezakonita!
Foto: Fonetap

zaoštrava se retorika

BESNI SUKOB ZBOG KIMOVOG BRATA Pjongjang: Vratite nam telo, obdukcija je nezakonita!

Ukoliko Severna Koreja ne prestane da kritikuje Maleziju, i sve diplomatske i trgovinske veze mogle bi biti presečene, dodao je neimenovani visoki zvaničnik malezijske vlade
Objavljeno:

Obdukcija izvedena u Maleziji nad telom polubrata čelnika Severne Koreje "nezakonita je i nemoralna", objavila je u četvrtak službena severnokorejska novinska agencija KCNA.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Malezija mora vratiti telo severnokorejskoj strani jer je izvela obdukciju i sudski pregled tela na nezakonit i nemoralan način - objavila je agencija citirajući severnokorejske zvaničnike.

DIPLOMATSKI SUKOB ZBOG KIMOVOG BRATA: Malezija opozvala ambasadora u Pjongjangu

Severna Koreja je rekla da se radi o njenom državljaninu, ali nije htela da potvrdi njegov identitet.

Malezija razmatra mogućnost da protera severnokorejskog izaslanika iz te zemlje ili da zatvori svoju ambasadu u Pjongjangu, u trenutku kada eskaliraju tenzije zbog ubistva polubrata lidera Severne Koreje Kim Džong-una, rekao je danas visoki zvaničnik malezijske vlade.

Istovremeno, malezijski istražitelji koji se bave ubistvom Kim Džong-nama priznali su da ne mogu da prisile severnokorejskog diplomatu da odgovori na njihova pitanja, prenosi AFP.

foto: Profimedia

Kim Džong-nam (46) ubijen je 13. februara na Međunarodnom aerodromu u Kuala Lumpuru, kako policija veruje, otrovom s brzim dejstvom, dok se pripremao da se ukrca u avion za Makao gde je živeo u egzilu sa porodicom pod zaštitom Pekinga.

Istraga o ubistvu Kim Džong-nama svela se na osam severnokorejskih državljana, koje policija sumnjiči da su umešani u zaveru s ciljem njegovog trovanja, ali je visoki zvaničnik malezijske policije Kalid Abu Bakar danas rekao da ukoliko Hjon Kvang Song, drugi sekretar severnokorejske diplomatske misije, ne bude dobrovoljno dao izjavu, oni neće moći da razgovaraju sa njim.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.