MARK ZAKERBERG U PROBLEMU, KOMPANIJA MU GUBI MILIJARDE DOLARA: Evo šta se TAČNO DEŠAVA, ima li SPASA? (INFOGRAFIKA)
Mark Zakerberg, Foto: Profimedia

SITUACIJA JE TAKVA

MARK ZAKERBERG U PROBLEMU, KOMPANIJA MU GUBI MILIJARDE DOLARA: Evo šta se TAČNO DEŠAVA, ima li SPASA? (INFOGRAFIKA)

Poslednja tri meseca 2022. godine donela su metauniverzumu gubitak od 4,3 milijarde dolara, dok je gubitak za celu godinu neverovatnih 13,7 milijardi dolara

Objavljeno:

Mark Zakerberg svoje bogatstvo zasniva na metauniverzumu, ali za sada, za svoj više nego dobrostojeći položaj jedino može da zahvali kompaniji Meta i udelima od više milijardi dolara.

Poslednja tri meseca 2022. godine donela su metauniverzumu gubitak od 4,3 milijarde dolara, dok je gubitak za celu godinu neverovatnih 13,7 milijardi dolara. U 2021. godini gubitak je iznosio 10,2 milijarde dolara, u 2020. godini 6,6 milijardi dolara, u 2019. godini 4,5 milijardi, te je ukpan iznos 35 milijardi dolara gubitka.

Facebook
Facebookfoto: Profimedia, AP

Međutim, unapred su najavljeni gubici za 2023. godinu te kompanije Reality Labs ima za cilj da usmeri investicije ka povećanju ukupnog operativnog prihoda kompanije na duge staze. Kratkoročno posmatrano, navodi novinar Statista, ulaganja imaju suprotan efekat kao što pokazuje primer iu 2022. godine, gde je produktivnost sa 40% pala na 25, to jest profit je pao sa 46.8 milijardi dolara na 28, 9 milijardi.

Mark Zakerberg
Mark Zakerbergfoto: Profimedia

Novinar Statista smatra da je pad profita uslovljen delanje aplikacija Facebook, Messenger, WhatsApp, Instagram čiji su sistemi usporili napredak kompanije. Na taj način, pad Mete je uslovljen suštinom poslovanja.

Infographic: Meta's Billion-Dollar Metaverse Bet | Statista You will find more infographics at Statista

Govoreći o metauniverzumu Zakerberg je stao iza svog dugoročnog plana:

Naša ideja je da stvorimo novu platformu koja će biti naprednija i koja će omogućiti bolju i drugačiju komunikaciju između potrošača. No, za to treba vreme. Kako bi bili sigurni da će konačni proizvod biti u potpunosti usklađen sa novim tehnologijama i željama potrošača moraćemo da lansiramo više verzija, ali sve će to dovesti do dugoročnijeg i stabilnijeg poslovanja naše firme.

(Esprso/ Statisa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.