I DIPLOMATE UMEŠANE? Žene ubice vežbale atentat na Kimovog polubrata u šoping-centru! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen/youtube/SuaraTV

Imale pokrovitelje

I DIPLOMATE UMEŠANE? Žene ubice vežbale atentat na Kimovog polubrata u šoping-centru! (FOTO) (VIDEO)

Malezijska policija želi da ispita dvojicu Severnokorejaca, osumnjičenih za ubistvo Kim Džong-nama, polubrata severnokorejskog lidera Kim Džong-una, među kojima je i zvaničnik severnokorejske ambasade u Kuala Lumpuru
Objavljeno:

Šef policije Kalid Abu Bakar rekao je da je u pitanju Hjong Kvang-song (44), dodajući da policija želi da ispita i Kim Uk-ila, zaposlenog u severnokorejskoj nacionalnoj kompaniji "Er Korjo", kao i da se sumnja da je u ubistvo umešan još jedan Severnokorejac - Ri Dži-u.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Sva trojica su u Maleziji, rekao je Kalid istakavši da oni nisu u pritvoru, nego da su pozvani da pruže pomoć policiji. On je dodao da su žene, za koje se sumnja da su otrovale Kim Džong-nama, bile obučene da rukuju otrovnim materijama i da mu rukama namažu otrov na lice.

foto: Reuters

Kalid je ispričao da je dosadašnja istraga utvrdila da je ubistvo izvedeno na sledeći način: osumnjičeni Severnokorejci dali su otrovnu tečnost ženama, koje su je onda natrljale na Namovo lice na aerodromu u Kuala Lumpuru 13. februara. Nije poznato koji je otrov upotrebljen, ali je bio dovoljno jak da ga usmrti pre nego što je stigao do bolnice.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.