DIRLJIVA PRIČA O HAČIKU: Veran pas uradio je nešto POSLE SMRTI VLASNIKA što će vas RASPLAKATI (VIDEO)
Hačiko, Foto: Wikipedia/ Hachikō

najbolji čovekov prijatelj

DIRLJIVA PRIČA O HAČIKU: Veran pas uradio je nešto POSLE SMRTI VLASNIKA što će vas RASPLAKATI (VIDEO)

Istinita priča o Hačiku, najvernijem psu čiji život je postao inspiracija ljudima širom sveta

Objavljeno:

Ljubav između psa i čoveka ovekovečena je u mnogim delima, čak i u onim koji realistično prikazuju bedu kapitalizma a smatraju se remek delima, poput filma Umberto D. Vitorija de Sike.

No, istinite priče su one koje najviše pogađaju, pokreću najtananija osećanja. Tako je i sa odnosom koji su imali pas rase akita, Hači ili Hačiko i profesor Hidesaburo Ueno.

Hačiko
Hačikofoto: Wikipedia/ Hachikō

Da čovek nije uvek najveći monstrum životinjama, kao što je nekad prikazano u filmovima, svedoči priča o Hačiku koji je godinama posle smrti svog vlasnika čekao profesora na železničkoj stanici u japanskom gradu Odata.

Naime, pas i vlasnik imali su divnu rutinu tokom života profesora Uena. Posle posla, na stanici, Uena je uvek čekao njegov verni prijatelj. Tako je bilo sve dok profesor nije doživeo moždani udar na poslu 1925. godine.

Ne razumejući zašto njegov vlasnik ne dolazi više u poznato vreme, pas je nastavio da ga čeka nadajući se da će među ljudima koji izlaze iz voza ugledati i Uena.

1 / 3 Foto: Wikipedia/ Hachikō

Stanovnici grada želeli su da mu nađu dom, međutim Hačiko nije smatrao to kao opciju - njegova jedina želja bila je da ponovo vidi vlasnika.

Godine su prolazile, o Hačiku su se brinuli ljudi koji su bili u okruženju, ali starost je učinila svoje i pas je umro 8. marta 1935. godine.

U znak poštovanja i zahvalnosti za njegovo iskreno srce Japanci i Japanke preparirali su Hačika i postavili ga u japanski Narodni muzej nauke u Tokiju.

Na stanici postoji i bista psu a podignut je i spomenik Hačiku pored groba njegovog vlasnika.

Spomenik Hačiku
Spomenik Hačikufoto: Wikipedia/ Hachikō

Vernost, ljubav i bol ovog plemenitog psa ovekovečena je i u filmovima Hačiko (1987) i Hachi: A Dog’s Tale (2009).

Ova priča nas podseća da ne smemo da zaboravimo dobrotu i izvanrednost pasa, mačaka i drugih životinja.

Dirljivu priču možete pogledati i na TikTok kanalu portala Espreso!

@espreso_rs Ovo je dirljiva i istinita priča o psu po imenu Hačiko koji je ostao upamćen po tome što je godinama čekao svog gazdu, ne želeći da prihvati da je vlasnik odavno mrtav #japaneseakita #akitainu #hachiko #dogsoftiktok #pas #espreso #fyp #recommendations #japan #serbia ♬ Ambient-style emotional piano - MoppySound

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.