DIPLOMATSKI SUKOB ZBOG KIMOVOG BRATA: Malezija opozvala ambasadora u Pjongjangu
Foto: Profimedia

Sve zategnutije

DIPLOMATSKI SUKOB ZBOG KIMOVOG BRATA: Malezija opozvala ambasadora u Pjongjangu

Malezija je opozvala ambasadora u Severnoj Koreji, u vreme porasta napetosti između dve zemlje posle smrti polubrata severnokorejskog lidera Kim Džong-una
Objavljeno:

Kako se navodi u saopštenju ministarstva spoljnih poslova, amabasador Malezije u Pjongjangu povučen je radi konsultacija.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

S druge strane, ministarstvo navodi da je pozvalo severnokorejskog ambasadora u Kualu Lumpuru Kang Čola kako bi dobilo objašnjenje povodom optužbi koje je izneo na račun malezijske vlade.

Kang je rekao da je moguće da Malezija pokušava da prikrije nešto, kao i da je obdukcija Kim Džong-nama sprovedena "jednostrano i bez našeg prisustva".

U saopštenju se optužbe severnokorejskog ambasadora u Kuala Lumupuru ocenjuju kao "neosnovane" i naglašava da se smrt polubrata lidera Severne Koreje dogodila na tlu Malezije pod "misterioznim okolnostima" i da je odgovornost malezijske vlade da sprovede istragu i utvrdi uzrok smrti.

foto: AP

Diplomatski sukob između dve zemlje izbio je kada je malezijska policija odbacila zahteve severnokorejskih diplomata da preda telo Kim Džong-nama, za kojeg se sumnja da je otrovan na međunarodnom aerodromu u Kuala Lumpuru.

UZNEMIRUJUĆE! Procureo snimak ubistva brata Kim Džong Una! (VIDEO)

Malezijski istražitelji tragaju za četvoricom Severnokorejaca koji su otputovali iz Malezije istog dana kada je polubrat lidera Severne Koreje Kim Džong-una umro nakon što je najverovatnije otrovan na aeodromu u Kuala Lumpuru.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.