RUSI PRETE NOVIM ORUŽJEM: Američki raketni štit? POKIDAĆEMO GA! (VIDEO)
Foto: Reuters

Jaki i Samouvereni

RUSI PRETE NOVIM ORUŽJEM: Američki raketni štit? POKIDAĆEMO GA! (VIDEO)

Nove balističke rakete koje Rusija razrađuje biće u stanju da probiju bilo kakav protivraketni štit SAD, izjavio je zamenik ruskog premijera Dmitrij Rogozin
Objavljeno: 10:57h

Ruske nuklearne snage sačinjava nekoliko tipova raketa - između ostalog i starih sovjetskih klasičnih raketa tipa "Vojvoda" - ali trenutno se radi na razvijanju novih, najavio je Dmitrij Rogozin.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Novo naoružanje će se uskoro pojaviti u rukama ruskih vojnika. Oružje je u stanju da probije bilo koju trenutnu, kao i buduću američku protivraketnu odbranu. Pokidaćemo tu odbranu, rekao je Rogozin.

foto: Reuters

Prema njegovom mišljenju, protivraketni sistem Sjedinjenih Država trenutno ne predstavlja nikakvu pretnju za Rusiju, piše "Sputnjik".

Glavni ruski borbeni tenk T-14 "Armata" ostavlja za sobom svoje američke, izraelske i evropske pandane u pogledu tehničkih karakteristika, izjavio je zamenik ruskog premijera Dmitrij Rogozin.

Nova generacija tenkova prvi put je prikazana javnosti prošle godine na vojnoj paradi za Dan pobede 9. maja u Moskvi.

- Očigledno, imamo prednost u tenkovima, jer tenk koji je preduzeće za proizvodnju mašina ’Uralvagonzavod‘ proizvelo u Nižnjem Tagilu ostavlja za sobom svoje američke, izraelske, a posebno, evropske pandane u pogledu tehničkih karakteristika, rekao je Rogozin za televiziju "Rusija 1".

Tenkom izrađenom na osnovu tajne univerzalne platforme "Armata" upravlja tročlana posada koja sedi u oklopnoj kapsuli na prednjoj strani, dok je kupola bespilotna. Njegovo oružje je top glatke cevi kalibra 125 mm i mitraljez na daljinsko upravljanje kalibra 7,62 mm.

(Espreso.co.rs / Sputnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.