KREMLJ HTEO DA UBIJE MILA ĐUKANOVIĆA: Teške optužbe direktno iz VLADE U LONDONU!
Foto: Fonet

ovo je ozbiljno

KREMLJ HTEO DA UBIJE MILA ĐUKANOVIĆA: Teške optužbe direktno iz VLADE U LONDONU!

Izvor iz Vestminstera otkrio je detalje zavere samo nekoliko sati pošto je Sergej Lavrov oštro napao NATO
Objavljeno: 09:41h

Rusija je skovala plan da ubije premijera Crne Gore Mila Đukanovića i tako promeni vlast u ovoj državi krajem prošle godine, rekao je neimenovani visoki izvor iz Vestminstera engleskom Telegrafu!

Ovaj zadatak su izvršavali visoki oficiri ruskih tajnih službi, a imao je potpuni blagoslov Kremlja, piše Telegraf. Cilj ubistva Mila Đukanovića je bilo sprečavanje Crne Gore da uđe u NATO.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ovaj plan je zaustavljen samo nekoliko sati pre izvršenja, a izazvao bi krvoproliće i gurnuo u građanski rat državu koja je na korak od toga da postane 29. članica NATO, piše Telegraf.

Ove optužbe, koje je sinoć kasno ekskluzivno izneo engleski list, dolaze neposredno pošto je Sergej Lavrov, šef ruske diplomatije, kritikovao NATO kao "instituciju hladnog rata", čije širenje je dovelo do podizanja tenzija u Evropi kakvo nije viđeno 30 godina.

foto: Reuters

Atentat i puč, navodno zakazani za 16. oktobar prošle godine, jedan su od najboljih primera za ono što izvor iz vlade u Londonu za Telegraf naziva "agresivnom kampanjom mešanja u poslove saveznika Zapada".

O ovome su, piše Telegraf, već razgovarali engleski ministar spoljnih poslova Boris Džonson i njegov američki kolega Reks Tilerson.

Kako piše ovaj engleski medij, Interpol trenutno lovi dvojicu Rusa za koje Podgorica tvrdi da su organizovali atentat. Oni su, navodi se, nekoliko meseci obučavali manju grupu srpskih nacionalista koji su bili instruirani da napadnu zgradu parlamenta obučeni u policijske uniforme, i da tamo ubiju Mila Đukanovića.

Moskva je oštro demantovala učešće u događajima o kojima piše Telegraf, crnogorska opozicija tvrdi da je pokušaj puča "lažna optužba", ali britanska i američka služba koja se bavi ovim slučajem otkrila je, prema pisanju ovog medija, dokaze o ruskoj umešanosti.

foto: Fonet

Predrag Bošković, ministar odbrane Crne Gore, rekao je Telegrafu da "nema sumnje" da je zaveru organizovala i finansirala ruska služba, zajedno sa lokalnim radikalnim elementima.

Prema rečima izvora Telegrafa iz Vestminstera, atentat je trebalo da izgleda tako da bi sva krivica mogla da padne na nacionaliste i odmetnute ruske agente.

Ovakva stvar, prema rečima tog izvora, nije mogla da se dešava bez podrške u visokim krugovima Kremlja.

- Ne može biti zamislivo da ovde nije bilo procesa odobrenja - rekao je on Telegrafu.

Nemanja Ristić, jedan od ljudi koje u vezi sa navodnim atentatom traži Crna Gora, viđen je nedavno kako stoji pored Sergeja Lavrova, dok je on bio u poseti Srbiji.

(Espreso.co.rs/The Telegraph)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.