BOLI, MNOGO BOLI. ISPRSKAN SAM TEČNOŠĆU! Procurila poslednja fotografija brata KIM DŽONG - UNA! (VIDEO)
Foto: prtsc/The Star Online

ubistvo

BOLI, MNOGO BOLI. ISPRSKAN SAM TEČNOŠĆU! Procurila poslednja fotografija brata KIM DŽONG - UNA! (VIDEO)

Severnokorejski vođa Kim Džong - nam preminuo je posle napada na međunarodnom aerodromu Kuala Lumpuru
Objavljeno: 12:13h

Malezijska policija uhapsila je Severnokoreanca zbog sumnje da je saučesnik u ubistvu polubrata severnokorejskog vođe Kim Džong - una, dok diplomatski spor oko predaje njegovog tela sve više jača.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Severnokorejski vođa Kim Džong - nam preminuo je posle napada na međunarodnom aerodromu Kuala Lumpuru, a veruje se da je otrovan otrovom brzog delovanja.

Njegove poslednje reči bile su "Boli, mnogo boli! Isprskan sam tečnošću!"

Južnokorejski i američki zvaničnici izjavili su da su ga ubili severnokoreanski agenti.

U saopštenju se navodi da je osumnjičeni upleten u ubistvo Džong - una, a dve osumnjičene žene, jedna Indonežanka i druga s vijetnamskim pasošem, uhapšene su pre toga, a Malezijac je pritvoren.

U begu su još najmanje tri osumnjičene osobe, naveli su vladini izvori.

Kim Džong-nam, najstariji sin severnokorejskog vođe Kim Džong-ila, javno je kritikovao dinastiju zbog kontrole koju sprovodi u izolovanoj nuklearno naoružanoj Severnoj Koreji. Severna Koreja saopštila je u subotu da neće priznati rezultate obdukcije urađene u Maleziji i optužila Maleziju za "zaveru sa spoljnim silama", misleći pritom verovatno na Južnu Koreju.

Pjongjang je zatražio u petak da se telo Kim Džong-nama odmah preda, a pokušali su i da odvrate malezijske vlasti od obdukcije.

- Malezijska strana uradila je obdukciju bez našeg odobrenja i prisustva - rekao je novinarima severnokorejski veleposlanik Kang Čol ispred bolnice u kojoj se nalazi telo Džong - nama.

Kim je već preživio pokušaj atentata 2012. posle čega je svom bratu čak poslao pismo u kom ga moli da poštedi život njemu i njegovoj porodicii.

- Nadam se da ćeš otkazati naredbu da se kaznimo ja i moja porodica. Nemamo gde da pobegnemo, ni da se sakrijemo, i znamo da je jedini način da pobegnemo taj da izvršimo samoubistvo - napisao je Kim tada u dramatičnom apelu.

Bonus video:

Opsadno stanje povodom posete kancelara Austrije

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.