KRISTINA JE KRENULA DA ZARONI U VODU, A PAR SEKUNDI KASNIJE MUŽ JE PRIMETIO ČUDNU STVAR: Odmah je KRENUO za NJOM
Kristina Alen sa suprugom, Foto: Printscrfeen/Facebook/Kristine Allen

UŽASNO

KRISTINA JE KRENULA DA ZARONI U VODU, A PAR SEKUNDI KASNIJE MUŽ JE PRIMETIO ČUDNU STVAR: Odmah je KRENUO za NJOM

Kristina Alen iz Belingema bila je na odmoru na Havajima sa svojim mužem Blejkom 8. decembra kada je on prijavio da je njegova žena nestala u okeanu

Objavljeno:

Šezdesetogodišnja Amerikanka koju je verovatno ubila agresivna ajkula dok je ronila na dah ranije ovog meseca objavila je, nekoliko dana pred smrt, fotografije na kojima uči da surfuje.

Kristina Alen iz Belingema bila je na odmoru na Havajima sa svojim mužem Blejkom 8. decembra kada je on prijavio da je njegova žena nestala u okeanu. On i drugi svedoci su kasnije otkrili da su videli nešto što je verovatno bila velika tigrasta ajkula. Posle toga neki od meštana su vlastima prijavili da su videli ajkulu kako se hrani nečim u lokvi crvene vode.

Međutim, samo nekoliko dana ranije, Kristi, kako su je zvali, objavila je na Fejsbuku kako je rešila da “prati svoje snove” i uz to okačila fotografije na dasci za surfovanje.

– Naši snovi nam daju motivaciju da nastavimo da se pokušavamo kako bismo uhvatili sledeći talas čak i ako smo se prevrnuli – napisala je ona između ostalog.

Posle Kristinine jezive pogibije mnogi su izrazili saučešće i slali poruke podrške porodici ispod ovih objava, uključujući jednu ženu koja je tog dana bila blizu mesta tragedije.

– Teško je poverovati da si stradala na ovaj. Samo se nadam da je to bilo bezbolno i brzo – napisala je Heder Sonders.

Nadležni kažu da su Kristi i Blejk ronili na oko 50 metara od obale Keavakapu Pointa u na jugu ostrva Maui kada je muž rekao da je video ajkulu kako prolazi, ali više nije mogao da pronađe svoju ženu. Ajkula je, kako kaže, prošla blizu nekoliko puta pre nego što je doplivao do obale da prijavi nestanak Kristine.

Ekipe američke obalske straže, vatrogasne službe Mauija i okeanski spasilački timovi su zatim traživali nesrećnu ženu iz vazduha i vode oko 40 sati pre nego što je potraga prekinuta.

Ajkula, Megalodon
foto: Printscreen/Youtube/New York Post

Inače, već 9. decembra zvaničan zaključak je bio da ju je verovatno pojela ajkula. To su spasioci utvrdili na osnovu razgovora sa brojnim posetiocima plaže koji su rekli da su videli ajkulu tigra koja se očigledno hranila nečim. Telo još uvek nije pronađeno, a jedini ostaci bili su komplet za ronjenje i deo kupaćeg kostima.

– On i njegova žena nisu ronili jedno pored drugog i mogao je da je vidi samo s vremena na vreme. Dok je ajkula nastavila da kruži oko njega, nastavio je da traži svoju ženu… vireći povremeno glavom iznad vode i pretražujući površinu – rekao je portparol Odeljnja za zemljište i prirodne resurse Den Denison na konferenciji za novinare.

Zvaničnik dodaje da je Blejk ugledao nešto u daljini, a kada se ajkula vratila mogao je da vidi nešto crveno oko škrga.

– U to vreme je rekao da su ljudi na plaži počeli da viču na njega da izađe iz vode jer se ajkula hranila u tom području – kazao je Denison.

Takođe je rekao da je jedan svedok čak pokušao da upozori par kada je video kako velika usta ajkule proždiru nešto usred “crvenog oblaka” u vodi.

(Espreso/ Daily Mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.