Indija lansira 104 satelita i OBARA RUSKA DOSTIGNUĆA! (FOTO)
Foto: AP

Svaka čast!

Indija lansira 104 satelita i OBARA RUSKA DOSTIGNUĆA! (FOTO)

Satelitsko lansirno vozilo nosiće glavni satelit za osmatranje Zemlje, koji je težak 714 kilograma, i 103 manja "nato satelita"
Objavljeno:

Indijska kosmička agencija sutra će lansirati u kosmos raketu sa čak 104 satelita, a ako poduhvat bude uspešan, Indija će postaviti svetski rekord kao zemlja koja je lansirala najveći broj satelita odjednom, čime bi pretekla Rusiju koja je u junu 2014. lansirala 39 satelita u samo jednoj misiji.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Raketa s komercijalnim satelitima biće ispaljena iz južne kosmičke stanice u Sriharikoti, saopštila je Indijska organizacija za kosmička istraživanja (ISRO).

Polarno satelitsko lansirno vozilo nosiće glavni satelit za osmatranje Zemlje, koji je težak 714 kilograma, i 103 manja "nato satelita" koji su zajedno teški 664 kilograma.

Skoro svi nano sateliti potiču iz drugih zemalja, među kojima su Izrael, Kazahstan, Holandija, Švajcarska, Ujedinjeni Arapski Emirati, a 96 ih je iz SAD.

Interesovanje za lansiranje komercijalnih satelita u kosmos je sve veće s obzirom na to da telekomunikacione, internetske i druge kompanije, kao i mnoge zemlje, teže ka boljim i tehnološki naprednijim komunikacijama.

foto: AP

Indija se nadmeće sa drugim međunarodnim igračima za veći udeo na lansirnom tržištu, a poznata je po finansijski povoljnom kosmičkom programu.

Prošlog juna, Indija je postavila nacionalni rekord nakon što je uspešno lansirala raketu sa 20 satelita, uključujući 13 iz SAD.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.