AZIJSKI "EL ČAPO" IZRUČEN AUSTRALIJI: Uhapšen prošle godine u Holandiji, sada mu PRETI DOŽIVOTNA ROBIJA!
Zatvor, Foto: Nebojša Mandić

UHAPŠEN

AZIJSKI "EL ČAPO" IZRUČEN AUSTRALIJI: Uhapšen prošle godine u Holandiji, sada mu PRETI DOŽIVOTNA ROBIJA!

Policija je u Ceovoj u Melburnu pronašla preko četiri miliona australijskih dolara u gotovini, 99 dizajnerskih torbica i žuti Lambordžini

Objavljeno:

Najtraženiji azijski kralj droge Ce Ći Lop (59) izručen je Australiji gde mu preti doživotna zatvorska kazna.

Ce, poznat kao "azijski El Čapo", optužen je za vođenje multimilijarderske trgovine drogom u nekoliko zemalja, od Japana do Novog Zelanda, piše BBC.

Smatra se da je on na čelu organizacije koja dominira na ilegalnom tržištu droga u Aziji vrednom 70 milijardi dolara.

Narko-bosa kanadskog državljanstva prošle godine je na aerodromu u Holandiji uhapsi Interpol. Australijska policija objavila je slike naoružanih policajaca koji su ga u lisicama ispratili iz aviona na aerodromu u Melburnu, a danas bi Ce trebalo da se pojavi u lokalnom sudu.

Kriminalna grupa azijskog narko-bosa krijumčarila je ogromne količine metamfetamina, heroina i ketamina u Australiju u pakovanjima čaja. Optužbe Australije protiv Cea odnose se na operacije od 2012. do 2013. kada je u zemlju uvezeno metamfetamina u vrednosti od 4,4 miliona australijskih dolara, što je iznos od 2,98 miliona američkih dolara.

Policija je u Ceovoj u Melburnu pronašla preko četiri miliona australijskih dolara u gotovini, 99 dizajnerskih torbica i žuti Lambordžini. Australijska policija ga je lovila više od decenije. Kažu da je većina njegove droge završavala u Sidneju i Melburnu.

1 / 4 Foto: Zorana Jevtić

Ce je priveden na aerodromu Šiphol u Amsterdamu u januaru 2021. dok je pokušavao da se ukrca na avion.

Ce je odbacio optužbe za drogu. Tvrdio je da su njegovo hapšenje namestile australijske vlasti i da je australijska policija nezakonito organizovala njegovo proterivanje iz Tajvana u Kanadu uključujući zaustavljanje u Holandiji kako bi on tamo bio uhapšen.

U hapšenju Cea učestovalo je više od 20 agencija. Govorilo se da Ce poslednjih godina živi u Hongkongu, Makau i Tajvanu. U zatvoru je proveo devet godina nakon što je 90-ih uhapšen zbog trgovine drogom u SAD-u.

(Espreso/Telegraf/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.