UŽAS U AUSTRALIJI: Dečaka (5) NAPAO dingo dok se igrao na plaži, sav je IZUJEDAN!
Dete u bolnici, Foto: Profimedia

JEZIVO!

UŽAS U AUSTRALIJI: Dečaka (5) NAPAO dingo dok se igrao na plaži, sav je IZUJEDAN!

Napad na ostrvu K'gari dolazi samo dve nedelje nakon što je državna vlada Kvinslenda izdala upozorenje o neočekivanom povećanju prisustva dinga u toj oblasti

Objavljeno: 14:18h

Petogodišnji dečak je hospitalizovan nakon što ga je dingo napao dok se igrao na plaži, a australijske vlasti kažu da divlji pas neće biti eutanaziran.

Dete je u nedelju popodne sa roditeljima posetilo kamp Oušn Lejk na ostrvu K'gari u Kvinslendu u Australiji kada mu je prišao dingo.

Divlji pas je skočio na njega i počeo da ga ujeda dok je dečakov otac jurio da ih razdvoji.

Dečak je ubrzo prebačen u bolnicu sa više ugriza po glavi, rukama i leđima.

Linda Berendorf, rendžer zadužena za upravljanje prirodnim resursima, rekla je da životinja neće biti eutanazirana niti premeštena.

Ona je dodala da se napad dogodio u neograđenom delu ostrva.

Dete je bilo u neposrednoj blizini svojih roditelja kada je upalo u zasedu usamljenog dinga.

"Ovi roditelji su pazili na ovu decu. Samo ako kampujete u neograđenom području, imajte na umu da ste u zabačenom području u kom ima divljih dinga", objasnila je.

Dingo
foto: Profimedia

Dečak je sa svojom porodicom kolima hitne pomoći prebačen na heliodrom na ostrvu, pre nego što su on i njegova majka prebačeni u bolnicu Hervi Bej, prenosi Herald Sun.

Napad je usledio samo dve nedelje nakon što je državna vlada Kvinslenda izdala upozorenje o neočekivanom povećanju prisustva dinga u toj oblasti.

Nova ograda od sedam kilometara završena je samo nekoliko dana ranije, obavijajući obližnji grad Orhid Bič, u pokušaju da se smanje uporni napadi na ostrvo.

Nova ograda izgrađena je manje od 10 kilometara od mesta gde se u nedelju dogodio napad dinga. Još u avgustu, Parkovi i šume Kvinslenda su izdali upozorenje da će preseljenje dinga u tu oblast početi od 3. decembra i trajati dve nedelje, do 17. decembra.

(Espreso/Telegraf/Herald Sun)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.