Putin: Situacija u novim regionima Rusije teška, službe da pojačaju kontrolu na mestima masovnog okupljanja
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

OGLASIO SE

Putin: Situacija u novim regionima Rusije teška, službe da pojačaju kontrolu na mestima masovnog okupljanja

Predsednik Rusije je naveo da je dužnost tajnih službi da učine sve da obezbede maksimalnu bezbednost građana i zaštite njihova prava i slobode

Objavljeno: 08:08h

Predsednik Rusije Vladimir Putin naložio je specijalnim službama da drže pod stalnom kontrolom mesta masovnog okupljanja građana, strateške transportne objekte i energetsku infrastrukturu.

"Imate dovoljno iskustva u borbi protiv terorizma, tako da se rad na sprečavanju terorističkih napada mora nastaviti sistematski i progresivno, mesta masovnog okupljanja građana, strateški saobraćajni objekti i energetska infrastruktura moraju biti pod stalnom kontrolom", istakao je Putin čestitajući zvaničnicima državne bezbednosti, prenele su RIA Novosti.

On je istakao da treba pojačati i rad granične službe Federalne službe bezbednosti, preneo je Sputnjik.

Ruska policija
foto: Profimedia

"Državna granica je najvažniji, ključni obod za osiguranje bezbednosti zemlje i ona mora biti pouzdano pokrivena. Pokušaji njenog narušavanja moraju se brzo i efikasno zaustavljati korišćenjem raspoloživih snaga i sredstava, uključujući mobilne jedinice i specijalne snage", dodao je predsednik Rusije.

Situacija u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR), samoproglašenoj Luganskoj Narodnoj Republivi (LNR), Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti je izuzetno teška i snage bezbednosti u novim regionima Rusije moraju učiniti sve da obezbede maksimalnu bezbednost, poštovanje prava i sloboda građana, rekao je Putin, prenele su RIA Novosti.

Eksplozija, Donjeck
foto: Printscreen/Tvitter

"Posebno želim da istaknem jedinice bezbednosnih agencija koje su počele da deluju u novim regionima Rusije. Da, teško vam je sada, situacija u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti je izuzetno teška. Ali ljudi koji tamo žive se nadaju vama, vašoj zaštiti", istakao je on.

1 / 5 Foto: Profimedia

Predsednik Rusije je naveo da je dužnost tajnih službi da učine sve da obezbede maksimalnu bezbednost građana i zaštite njihova prava i slobode.

Takođe je obećao da će nove jedinice opremiti savremenom opremom i naoružanjem i da će obezbediti iskusan kadar.

Dan radnika bezbednosnih agencija Ruske Federacije obeležava se 20. decembra.

(Espreso/Telegraf/Ria Novosti/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.