POTONULA FREGATA TAJLANDSKE MORNARICE: Na brodu bilo 100 mornara, 20 i dalje zarobljeno na dnu mora! (VIDEO)
Tajland, Foto: PRINTSCREEN/TWITTER

NESREĆA

POTONULA FREGATA TAJLANDSKE MORNARICE: Na brodu bilo 100 mornara, 20 i dalje zarobljeno na dnu mora! (VIDEO)

Ratni brod HTMS Suhothaj, američke proizvodnje, koji je u upotrebi od 1987. godine, juče se pod udarom talasa prvo prevrnuo na bok, a onda potonuo samo dvadesetak nautičkih milja od obale

Objavljeno: 08:20h

Tajlandska vojska angažovala je danas ratne brodove i helikoptere u potrazi za 33 nestala mornara nakon što je mali ratni brod potonuo u nemirnim vodama Tajlandskog zaliva, izjavili su predstavnici mornarice.

Brod
foto: PRINTSCREEN/TWITTER

Tri broda i dva helikoptera su poslati da pronađu nestale blizu obala zapadne provincije Pračuap Kiri Kan, južno od Bangkoka, prenosi Rojters.

Ratni brod HTMS Suhothaj, američke proizvodnje, koji je u upotrebi od 1987. godine, juče se pod udarom talasa prvo prevrnuo na bok, a onda potonuo samo dvadesetak nautičkih milja od obale.

Američka mornarica, Brod, Ratni brod
foto: Profimedia

U noćnoj spasilačkoj akciji tajlandske mornarice u lošim vremenskim uslovima, spašena su 73 od 106 mornara, a 33 je bilo primorano da napusti brod.

Brod je bio u patroli u vodama samo 32 kilometra od obale okruga Bang Safan u provinciji Pračuap Kiri Kan.

Dramatične slike koje je tajlandska mornarica objavila na Tviteru prikazuju brodove koji se nalaze na desnoj strani i pomoćne spasilačke brodove koji pokušavaju da pronađu preživele u uzburkanoj vodi.

(Espreso / RTV SLO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.