TAJLANDSKA PRINCEZA HOSITALIZOVANA: Izgubila svest, helikopterom prebačena u Bangkok
Tajland, Foto: Profimedia

TAJLAND

TAJLANDSKA PRINCEZA HOSITALIZOVANA: Izgubila svest, helikopterom prebačena u Bangkok

Princeza je helikopterom prebačena u Bangkok nakon što je njeno stanje stabilizovalo, navodi se u saopštenju palate

Objavljeno:

Tajlandska princeza Bajrakitiabi Narendira Debiavati, najstarije dete kralja Maha Vačiralongkorn, hospitalizovana je zbog problema sa srcem, a njeno stanje je sada stabilino, saopštila je danas kraljevska palata.

Bajrakitiabi (44) je pozlilo nakon što je juče izgubila svest u severoistočnoj provinciji Nakon Račasima i zbrinuta je u lokalnoj bolnici, prenosi Rojters.

Princeza je helikopterom prebačena u Bangkok nakon što je njeno stanje stabilizovalo, navodi se u saopštenju palate.

Princeza je jedno od troje dece kralja Vačiralongkorna koja imaju formalne titule, što je čini kvalifikovanom za tron prema tajlandskom Zakonu o nasledstvu prestola iz 1924. godine.

Princeza je ćerka prve supruge kralja, princeze Soamsavali, i njegovo najstarije dete. Ona je deo najužeg kruga svog oca otkako je nasledio kralja Bumibola 2016. i postala je viši oficir u kraljevoj ličnoj gardi.

Kralj još nije imenovao prestolonaslednika, ali se princeza Bajrakitiiabha smatra najpogodnijim naslednikom.

Tajland, Poplave
foto: Profimedia

Ona je entuzijasta u fitnesu i dugo se zalaže za kaznene reforme na Tajlandu. Posebno je glasna kada su u pitanju zatvorenice.

Princeza, koja je radila sa Ujedinjenim nacijama i bila je ambasador Tajlanda u Austriji, Sloveniji i Slovačkoj, prisustvovala je prvenstvu radnih pasa koje je organizovala vojska kada je izgubila svest, saopštila je palata.

Njen otac, kralj Maha Vačiralongkorn, poznatiji kao Rama X, privlači pažnju svetske javnosti zbog stila života. On je proglasio svoju ljubavnicu drugom kraljicom kao poklon za njen 36. rođendan.

Kralj Vačiralongkorn (68) prvobitno je partnerku Sininat Vongvadžirapakdi smestio u zatvor zato što nije iskazala poštovanje prema aktuelnoj kraljici.

(Espreso/Telegraf/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.