Tajvan će nastaviti da održava bliske kontakte sa SAD!
Foto: Fonet

diplomatija na delu

Tajvan će nastaviti da održava bliske kontakte sa SAD!

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država prethodno je, kako je saopštila Bela kuća, u prvom, srdačnom telefonskom razgovoru sa predsednikom Kine Sjiem Đinpingom rekao da che SAD poštovati politiku "jedne Kine"
Objavljeno:

Tajvan će nastaviti da održava bliske kontakte i produbljuje veze sa Sjedinjenim Američkim Državama, saopštila je danas Predsednička kancelarija Tajvana, posle telefonskog razgovora američkog predsednika Donalda Trampa sa predsednikom Kine Sjiem Đinpingom, tokom koga je američki predsednik rekao da che SAD poštovati politiku "jedne Kine".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Tajvan i Sjedinjene Američke Države održavaju bliske kontakte i komunikaciju da bi se održao odnos "bez incidenata", naveo je u saopštenju portparol Predsedničke kancelarije Tajvana Aleks Huang, preneo je Rojters.

Apelacioni sud odbio uredbu o migrantima; Tramp: Vidimo se na sudu!

On je dodao da je održavnje dobrih odnosa izmedju Tajvana i SAD, kao i između Tajvana i Kine od nacionalnog interesa i ključ za regionalni mir i stabilnost.

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država prethodno je, kako je saopštila Bela kuća, u prvom, srdačnom telefonskom razgovoru sa predsednikom Kine Sjiem Đinpingom rekao da che SAD poštovati politiku "jedne Kine".

Tramp je načnio ovaj korak kako bi unapredio odnose između dve zemlje, nakon ssto je razljutio Peking, jer je u decembru razgovarao sa prdsednicom Tajvana Tai ing Ven, kada je izjavio da SAD ne moraju da se drže politike "jedne Kine".

U saopštenju Bele kuće navedeno je da su Tramp i Sji imali dug, srdačan razgovor tokom noći i da se američki predsednik složio na zahtev kineskog predsednika da podrži politiku "jedne Kine".

Dvojica lidera su istakla da nakon rešavanja pitanje podrške politike "jedne Kine", odnosi između dveju zemalja mogu da budu normalniji.

U saopštenju koje je pročitano na kineskoj državnoj televiziji navedneo je da je Sji pozdravio Trampovu podršku politici "jedne Kine" i naveo da "veruje da su SAD i Kina kooperativni partneri i da bi međusobnim naporima mogli da pokrenu bilaterlne odnose na novi visoki istorijski nivo".

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.