Rumunski ministar pravde podneo ostavku!
Foto: Reuters

pritisak se nastavlja

Rumunski ministar pravde podneo ostavku!

Zahtev za smenu vlade podnela opozicija iz redova stranaka desnog centra, a prilikom izjašnjavanja poslanici vladajuće koalicije uzdržali su se od glasanja, prenosi Rojters
Objavljeno: 14:20h

Rumunski ministar pravde Florijan Jordake podneo je ostavku nakon demonstracija širom Rumunije zbog sporne uredbe o korupciji, javlja AFP.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Premijer Rumunije Sorin Grinedeanu izjavio je nakon niza svakodnevnih protesta zbog uredbe da njegova vlada neće pasti, a kao glavnog krivca označio je upravo ministra pravde.

Vlada Rumunije preživela glasanje o poverenju!

Zahtev za smenu vlade podnela opozicija iz redova stranaka desnog centra, a prilikom izjašnjavanja poslanici vladajuće koalicije uzdržali su se od glasanja, prenosi Rojters.

RUMUNIJA U KRIZI Predsednik: Vlada da podnese ostavku!

foto: AP

U RUMUNIJI DVA PROTESTA I OPŠTI HAOS: Jedni traže ostavku premijera, drugi predsednika! (FOTO) Grindeanu je uoči glasanja o poverenju vladi u obraćanju poslanicima izjavio da njegov kabinet "ima obavezu prema narodu koji mu je ukazao poverenje tokom izbora".

foto: AP

Stotine hiljada Rumuna je po veoma hladnom vremenu izlazilo na ulice zbog uredbe koja može da omogući korumpiranim političarima da prođu nekaženjeno.

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.