SLEP ČOVEK OKAČIO KROZ ŠTA PROLAZI SVAKI DAN: Ovo će vas rastužiti i RAZBESNETI, treba da ih bude SRAMOTA (VIDEO)
Deo sa snimka, Foto: Printscreen

SRAMOTA

SLEP ČOVEK OKAČIO KROZ ŠTA PROLAZI SVAKI DAN: Ovo će vas rastužiti i RAZBESNETI, treba da ih bude SRAMOTA (VIDEO)

Amit Patel je bivši lekar hitne pomoći i oslepeo je pre desetak godina nakon što je pretrpeo krvarenje iza očiju

Objavljeno:

Slep čovek koji se osećao poniženo kada su ga drugi putnici ignorisali, a njegov pas vodič u užurbanom vozu objavio je video kako bi pokazao koliko težak život može biti za osobe sa oštećenim vidom.

Amit Patel je bivši lekar hitne pomoći i oslepeo je pre desetak godina nakon što je pretrpeo krvarenje iza očiju.

Pre nekoliko godina, on je na Tviter postavio video koji je snimio koristeći GoPro koji je prikačio svom psu Kiki, kako bi pokazao ljudima koliko je teško slepim ljudima da se kreću užurbanim gradom poput Londona.

Pišući kao Kika na svom Tviter nalogu, dr Patel je rekao: „Ako ste se ikada zapitali zašto je tata toliko zabrinut za moje dobro kada sam napolju, možda će vam ovaj video dati uvid u to koliko mi je potrebno fokus da se krećem u užurbanom okruženju. Očekuje se da ovo radim iz dana u dan!“

Na video snimku, dr Patel i Kika se bore da prođu kroz železničku stanicu dok se gomile putnika na posao trče da prođu jedan pored drugog, upadaju u par i ne uspevaju da ih puste na pokretne stepenice.

Dr Patel je rekao da se svakodnevno suočava sa preprekama na putu do posla, i postavio je snimak kako bi pokušao da podigne svest.

Samo oko pet odsto pasa vodiča je obučeno da svoje vlasnike odveze na pokretne stepenice, a Kika je jedna od njih, ali se uplaši kada je ljudi pokucaju ili prođu pored nje.

Dr Patel i Kika su prethodno pretrpeli slično iskušenje u jugoistočnom vozu kada niko nije ustao da im dozvoli malo prostora u predviđenom delu voza za invalide.

Pišući u to vreme, dr Patel je rekao: „Juče sam bio veoma uznemiren jer je pod u vozu bio klizav, Kika je stalno klizila i očigledno je bila uznemirena. Ona se brine o meni svaki dan i osećao sam se beskorisno. Jedan mali čin ljubaznosti mogao je potpuno da preokrene situaciju."

I ranije ove godine, na mreži je objavljen još jedan video dr Patela, na kojem se vidi kako ga muškarac viče jer je očigledno blokirao pokretne stepenice.

Na snimku objavljenom na Tviteru, dr Patel se vidi kako stoji na pokretnim stepenicama u Londonu, a Kika pored njega.

Iza njega se čuje još jedan putnik kako ga grdi što je blokirao put.

Čovek je rekao: "Gori si od psa ako ne razumeš čoveka. Ja samo želim da stignem na voz." Pre svega, šta ta rečenica uopšte znači? Ne razumem ni tu uvredu. I drugo, ko viče na slepu osobu, ili bilo koga drugog, na pokretnim stepenicama?

Očigledno uznemiren , dr Patel je odgovorio čoveku: „Da, ali ne mogu da se pomerim, ona je pas vodič. "Ne mogu fizički da se krećem, ona se neće pomeriti. Nema smisla raspravljati."

(Espreso/Ladbible)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.