MAĐARSKA NA KOLENIMA, POVUČEN DRASTIČAN POTEZ: Primorani na ovaj KORAK, Orban u NEZGODNOJ SITUACIJI
Viktor Orban, Foto: Profimedia

kriza

MAĐARSKA NA KOLENIMA, POVUČEN DRASTIČAN POTEZ: Primorani na ovaj KORAK, Orban u NEZGODNOJ SITUACIJI

Novi savremeni stadioni, simboli moći desničarskog premijera Viktora Orbana koji je na vlasti 12 godina, poslednji su na dugoj listi objekata koji više ne mogu da se nose sa rastućim cenama energenata

Objavljeno:

Drastičan porast cena energenata primorao je Mađarsku na zatvaranje biblioteka, pozorišta, bazena i svojih novih stadiona preko zime.

Novi savremeni stadioni, simboli moći desničarskog premijera Viktora Orbana koji je na vlasti 12 godina, poslednji su na dugoj listi objekata koji više ne mogu da se nose sa rastućim cenama energenata.

I Sekešfehervar (Stoni Beograd), jedan od najbogatijih gradova u Mađarskoj, kojim upravljaju članovi Orbanove stranke, je među mnogima koji zatvaraju svoje muzeje, biblioteke i pozorišta preko zime, prenosi Index.hr.

Viktor Orban
Viktor Orbanfoto: EPA-EFE/MAX BRUCKER

Gradonačelnik Andras Čer-Palkovič najavio je da će i novi stadion, koji može da primi 14.000 ljudi, ovog meseca biti zatvoren zbog štednje.

Viktor Orban
Viktor Orbanfoto: EPA-EFE/MAX BRUCKER

- Javni prostori su ono što čini grad. Niko nije srećan zbog ovih mera, ali ljudi shvataju da su potrebne - rekao je AFP-u Palkovič, član Orbanove vladajuće stranke Fides.

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.