DETALJI MASAKRA U VIRDŽINIJI: Otkriven identitet napadača!
Policija, Foto: Printscreen/Twitter/@SelmaAcupuntura

DETALJI

DETALJI MASAKRA U VIRDŽINIJI: Otkriven identitet napadača!

Među ubijenima je i maloletni dečak

Objavljeno:

Nakon što se običan radni dan pretvorio u masakr, kada je menadžer marketa Volmart u Česapiku ubio šest osoba, inspektori još uvek pokušavaju da odgonetnu motiv napada.

Zaposleni su se te večeri pripremali za noćnu smenu, kada je menadžer otvorio vatru iz pištolja u prostoriji za odmor nešto posle 22 sata, saopštile su vlasti na brifingu za medije.

Policija je takođe saopštila identitet ubijenih. Među šestoro poginulih su Rendi Blevins (70), Lorenco Gembl (43), Tajneka Džonson (22), Brajan Pendlton (38), Keli Pajl (52) i 16-godišnji tinejdžer, čije ime nije saopšteno jer je maloletan.

Dve osobe, koje su povređene u pucnjavi, još uvek su u kritičnom stanju, dok je jedna osoba u sredu puštena na kućno lečenje.

"Poznajem ovu zajednicu i znam da ćemo se okupiti i pružiti pomoć porodicama žrtava", rekao je gradonačelnik Česapika Rik Vest.

Među osobama koje su uspele da prežive napad je i Donja Piro, koja kaže da ne može da razume šta je napadača navelo na ovaj užasan zločin.

"Nikome od nas nije jasno zašto se ovo dogodilo", kaže ona.

1 / 4 Foto: Printscreen / NBC DFW

Identifikovan napadač

Napadač je identifikovan kao Andre Bing, koji je u noćnoj smeni bio vođa marketa. Ovaj 31-godišnjak je radio za Volmart od 2010. godine, saopštila je kompanija.

Vlasti su nakon što je uviđaj završen saopštile da je imao jedan poluautomatski pištolj i nekoliko šaržera za municiju.

Bing je pucao u trojicu Donjinih kolega, pre nego što je ona shvatila da nema kuda i da mora da beži.

"Polovina nas nije verovala da se ovo stvarno dešava, sve dok na podu nismo videli krv", kaže ona.

Dve žrtve i strelac pronađeni su mrtvi u sobi za odmor, još jedna žrtva je pronađena ispred prodavnice, dok je troje njih umrlo u bolnici, saopštili su gradski zvaničnici Česapika.

Ono što međutim, muči policiju je to što danima ne mogu da shvate šta bi mogao da bude motiv napada.

"Mislim da je napadač ciljano birao mete"

Masakr u marketu počeo je nakon što se završila joše jdna u nizu napornih smena.

Džesi Vilčevski, koja je nedavno dobila posao u marketu, rekla je za CNN da je bila na redovnom sastanku u sobi za pauzu kada je videla napadača na vratima kako drži uperen pištolj.

U početku je mislila da se radi o šali, ali kada je čula pucnje shvatila je da se dešava nešto užasno.

Ona kaže da se odmah sakrila iza stola, a u jednom trenutku je videla kako njen kolega leži na podu mrtav u lokvi krvi.

"Mogla sam da istrčim na ta vrata i pobegnem ali nisam. Želela sam da ostanem sa svojim kolegama u njihovim poslednjim trenucima", rekla je ona.

Kada se napadač vratio u sobu za odmor, rekao joj je da izađe ispod stola i ide kući.

"Morala sam da dodirnem vrata koja su bila prekrivena krvlju. Sećam se samo da sam zgrabila torbu i pomislila da ako želi da mi puca u leđa. Moraće dobro da se potrudi jer ću ja da trčim. Nisam stala sve dok nisam stigla do svog auta, a onda sam se slomila", rekla je ona.

Džesi je u intervjuu za AP rekla da misli da je napadač ciljano birao mete.

"Videla sam kako puca na ljude koji su već ležali na zemlji. Želeo je da se uveri da su oni koje je želeo da ubije zaista mrtvi. Vratio se i pucao je ponovo u njih, želeo je da bude siguran", rekla je Džesi, a prenosi ABC News.

Ona je takođe dodala da u prodavnici radi samo pet dana i da ne zna s kim je i zbog čega Bing bio u svađi.

Drugi zaposleni kažu da je napadač umeo da bude agresivan, ali da nikada nisu mogli da pretpostave da će doći do ovako nečega.

"Priznao je da ima probleme sa kontrolom besa, ali je često umeo da nas nasmeje i olakša naporan dan", rekao je jedan od zaposlenih u marketu.

Radnik je takođe rekao da je Bing imao neke čudne navike.

"Stavljao je crnu traku preko kamere na telefonu i često je pričao da ne koristi društvene mreže i nema socijalan život", dodao je on.

Podsetimo, ovaj napad je treća masovna pucnjava u Virdžiniji ovog meseca, pokazuju podaci Arhiva za nasilje i oružje.

Samo 270 kilometara zapadno od Česapika, 22-godišnji student sa Univerziteta Virdžinije u Šarlotsvilu je navodno otvorio vatru na kolege 13. novembra, ubivši njih trojicu u autobusu.

Tokom vikenda, 22-godišnjak je pucao i ubio pet osoba u gej noćnom klubu u Kolorado Springsu u Koloradu, dok je njih 19 ranjeno.

(Espreso/Telegraf/ABC News)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.