Vrhovni vođa Irana: Zahvalni smo Trampu, otkrio pravo lice SAD!
Foto: Reuters

olakšao im je život

Vrhovni vođa Irana: Zahvalni smo Trampu, otkrio pravo lice SAD!

Vrhovni vođa Irana je, obraćajući se vojnim zvaničnicima u Teheranu, dodao da je Tramp tokom i nakon predizborne kampanje potvrdio ono što je Iran godinama govorio, navodi se na sajtu iranskog vrhovnog vođe
Objavljeno:

Iranski vrhovni vođa Ajatolah Ali Hamnei izrazio je danas zahvalnost američkom predsedniku Donaldu Trampu jer je otkrio, kako je rekao, pravo lice Amerike.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Hamnei je ocenio da je Tramp dokazao tvrdnje Irana o korupciji američke vlade, preneo je Rojters.

TRAMP SE PREDOMISLIO?Dozvolićemo ulazak u SAD ljudima koji vole Ameriku!

- Zahvalni smo jer nam je olakšao život pokazavši pravo lice Amerike - rekao je Hamnei u svom prvom obraćanju nakon inauguracije Trampa za predsednika SAD, preneo je Rojters.

Vrhovni vođa Irana je, obraćajući se vojnim zvaničnicima u Teheranu, dodao da je Tramp tokom i nakon predizborne kampanje potvrdio ono što je Iran godinama govorio, navodi se na sajtu iranskog vrhovnog vođe.

- Ono što smo govorili više od 30 godina, da postoji politička ekonomska, moralna i društvena korupcija u vladajućem sistemu SAD, ovaj gospodin je došao i izneo na videlo tokom i nakon izbora - preneo je AFP.

Ranije danas oglasio se i iranski predsednik Hasan Ruhani, koji je rekao da, nasuprot mišljenju Trampa, nuklearni sporazum između Irana i svetskih sila predstavlja dogovor u kojem su svi na dobitku, preneo je Rojters.

foto: AP

Agencija navodi da je Ruhani ocenio da ovaj sporazum može da bude iskorišćen kao korak ka ublažavanju napetosti u regionu.

- Novi predsednik SAD čita tekst nuklearnog sporazuma, ali ne može da ga prihvati. On kaže da je to najgori sporazum u istoriji. To je sporazum u kojem su svi na dobitku. Svi imaju koristi od njega - rekao je Ruhani u govoru koji je prenošen na iranskoj državnoj televiziji.

Vlasti SAD uvele su 3. februara nove sankcije Iranu kako bi kaznile zvanični Teheran zbog ispaljivanja balističke rakete i podrške hutskim pobunjenicima u Jemenu.

Na udaru sankcija, prvih koje je administracija Donalda Trampa uvela Iranu, našlo se 13 pojedinaca i 12 kompanija u Iranu i Kini, za koje su SAD utvrdile da podržavaju raketni program Teherana i vojne snage Revolucionarne garde.

Bonus video: TRAMPOVA CRNA LISTA: Stanovnici ovih 7 zemalja više NE SMEJU da uđu u Ameriku!

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.