POŽAR U GAZI: Svi u zgradi POGINULI, među njima i DECA!
Vatrogasci, Foto: RTS / SCREENSHOT

TRAGEDIJA

POŽAR U GAZI: Svi u zgradi POGINULI, među njima i DECA!

Preliminarna istraga utvrdila je da je u zgradi pronađena velika količina benzina, što je doprinelo eskalaciji požara

Objavljeno:

Najmanje 21 osoba, među njima i deca, poginulo je u požaru u stambenoj zgradi u izbegličkom kampu na severu Gaze, javljaju palestinske vlasti u Gazi, a prenosi CNN.

Požar je izbio u izbegličkom kampu Jabalija, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova Gaze.Preliminarna istraga utvrdila je da je u zgradi pronađena velika količina benzina, što je doprinelo eskalaciji požara. Svi u zgradi su poginuli.

Među mrtvima su cele porodice, javljaju lokalni mediji, navodeći među žrtvama lekara, službenika lokalne vlade i medicinskog tehničara i njihove žene i decu.

Mnogi u zgradama imali gorivo za napajanje generatora

Husein AlŠeikh, glavni sekretar izvršnog odbora Palestinske oslobodilačke organizacije, pozvao je Izrael da otvori prelaz Erez kako bi se omogućio transport ranjenih u bolnice izvan Gaze.

1 / 5 Foto: Uroš Arsić

Izraelski ministar obrane Beni Ganc rekao je da bi bilo ispravno da Izrael to učini kako bi spasio ljudske živote, ali da nema preživelih i stoga nema potrebe.

Izrael kontroliše prelaz Erez, jednu od retkih kontrolnih tački koja dopušta kretanje između Izraela i Gaze. Policijske snage, civilna zaštita i forenzički timovi još uvek istražuju incident, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova Gaze.

Mnoge porodice koje žive u Gazi imaju zalihe goriva za napajanje generatora jer Gaza ima struju samo osam sati dnevno. Predsednik Palestinske samouprave Mahmud Abas proglasio je jednodnevnu žalost za žrtvama.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.