DRAMA U TROPSKOM RAJU: Zapalio se putnički trajekt sa 271-im putnikom i 35 članova posade kod ostrva Bali
Foto: Printscreen/Twitter

AU!

DRAMA U TROPSKOM RAJU: Zapalio se putnički trajekt sa 271-im putnikom i 35 članova posade kod ostrva Bali

Trajekt je išao iz luke Lembar u provinciji Zapadna Nusa Tengara iz grada Ketapang na istočnoj Javi

Objavljeno:

Putnički trajekt, koji je prevozio 271 osobu sa Jave, zapalio se danas kod indonezijskog ostrva Bali, blizu plaže Karangasem, a nema neposrednih izveštaja o žrtvama, dok su napori za evakuaciju u toku, saopštili su predstavnici spasilačkih službi.

Trajekt "Mutiara Timur I" prevozio je 236 putnika i 35 članova posade kada se zapalio u moreuzu Bali, oko 1,5 kilometara od plaže Karangasem, preneo je AP

Desetine spasilaca, mornara i lokalnih ribara pokušavaju da evakuišu ljude na dva mornarička broda, rekao je šef agencije za potragu i spasavanje na Baliju Gede Darmada, navodeći da se istražuje uzrok požara.

Na fotografijama i video snimcima koje je objavila Nacionalna agencija za potragu i spasavanje vide se spasioci u čamcima na naduvavanje kako evakuišu putnike do mornaričkog broda dok je crni dim kuljao iz zapaljenog trajekta.

Trajekt je išao iz luke Lembar u provinciji Zapadna Nusa Tengara iz grada Ketapang na istočnoj Javi, navodi Darmada.

Nesreće na moru uzrokovane prenaseljenošću i lošim bezbednosnim standardima uobičajene su u arhipelagu sa više od 17.000 ostrva, gde se trajekti često koriste za transport.

U 2018. godini, pretrpani trajekt sa oko 200 ljudi potonuo je u dubokom jezeru vulkanskog kratera u provinciji Severna Sumatra, ubivši 167 ljudi. U jednoj od najgorih katastrofa u zemlji, prenatrpan putnički brod potonuo je u februaru 1999. sa 332 osobe na njemu. Preživelo je samo 20 ljudi.

(Espreso/AP)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.