Planirali napade: Širom Turske UHAPŠENO više od 200 članova ISIS, među njima i strani državljani!
Foto: Reuter

uspešna racija policije

Planirali napade: Širom Turske UHAPŠENO više od 200 članova ISIS, među njima i strani državljani!

Turska policija uhapsila je više od 200 osoba za koje se sumnja da su članovi oružane grupe Islamska država Irak i Levant, u operaciji sprovedenoj širom zemlje. Među uhapšenima ima stranaca i osumnjičenih za planiranje napada
Objavljeno:

Akcije snaga sigurnosti su provedene u šest pokrajina, među uhapšenima ima stranaca i osumnjičenih za planiranje napada.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Turska policija uhapsila je više od 200 osoba za koje se sumnja da su članovi oružane grupe Islamska država Irak i Levant, u operaciji sprovedenoj širom zemlje. Među uhapšenima ima stranaca i osumnjičenih za planiranje napada, prenosi AFP.

Akcije turskih snaga sigurnosti su provedene u šest pokrajina.

U Sanliurfi, na jugoistoku zemlje, uhapšeno je 150 osumnjičenih, 60 ih je uhapšeno u Ankari, a desetine u provincijama od Burse na zapadu do Bingola na istoku, prenijele su agencije Dogan i Anadolija.

Ranije danas, mediji su javili da je u nekoliko racija u četiri okruga turske prestolnice, policija uhapsila 60 osumnjičenih članova Isis-a, većinom stranih državljana.

Policijske racije organizovane su mesec dana nakon napada u noćnom klubu u Istanbulu, za koji je odgovornost preuzeo Isis. U tom napadu je ubijeno 39 osoba, a Isis je i pre toga izveo veliki broj napada u Turskoj.

Ranije je saopšteno da su desetine boraca Isis-a ubijeni u Siriji u zajedničkim vazdušnim udarima turskih snaga i koalicije predvođene Sjedinjenim Američkim Državama na položaje te grupe u blizini Al-Baba.

BONUS VIDEO: PREDSTAVLJEN PUTINOV ROBOT UBICA: Zove se KALAŠNJIKOV i razbija sve oko sebe! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/aljazeera.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.