Putinov GLAVNI čovek iz senke je FAŠISTA, NAUČNIK i FILOZOF, a o njemu se malo zna! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/BBC Newsnight

raspućin moderne rusije

Putinov GLAVNI čovek iz senke je FAŠISTA, NAUČNIK i FILOZOF, a o njemu se malo zna! (FOTO) (VIDEO)

Za Dugina je teško reći bilo šta sa sigurnošću osim da je radikalan. Zapadni mediji, napominjući njegovu fizičku sličnost sa kontroverznim mistikom Grigorijem Raspućinom, pišu da Dugin ima jak uticaj na ruskog predsednika, a neretko se o njemu može pročitati i da je fašista i glavni ideolog Kremlja
Objavljeno:

Kontroverzni intelektualac, fašista, filozof, ekstremista ili kako god ga zvali, Aleksandar Dugin jedno je od važnijih imena u Kremlju. Ipak, on nije deo zvanične administracije, ali završava veliki posao za Kremlj, posebno kada su u pitanju spoljnopolitički problemi.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Stiv Benon, jedan od Trampovih najbližih saradnika, nazvao ga je "Putinov Raspućin", ali ko je Dugin zapravo?

Za Dugina je teško reći bilo šta sa sigurnošću osim da je radikalan. Zapadni mediji, napominjući njegovu fizičku sličnost sa kontroverznim mistikom Grigorijem Raspućinom, pišu da Dugin ima jak uticaj na ruskog predsednika, a neretko se o njemu može pročitati i da je fašista i glavni ideolog Kremlja.

Napisao je više od 30 knjiga i nebrojano mnogo komentara, a 2001. osnovao Međunarodni evroazijski pokret, organizaciju koja promoviše ujedinjenje bivšeg sovjetskog područja u jedinstvenu kulturnu i civilizacijsku celinu. Kada je Vladimir Putin 2000. postao ruski predsednik, Dugin je postao njegov vatreni pristalica.

- Putin je sve... Putin je apsolutan... Putin je nezamenljiv - govorio je tada Dugin.

Do 2014. godine bio je šef katedre na predmetu sociologija na Moskovskom državnom univerzitetu. Nakon što je povicima "ubij, ubij, ubij" podržao sepratiste u Ukrajini, aktivisti su ga optužili da podtsiče genocid, zbog čega je dobio otkaz. Zbog stavova o krizi u Ukrajini zabranjen mu je ulazak u SAD. U to vreme kritikovao je Kremlj što "ne uzma" više teritororije od Ukrajine. Dugin je sin sovjetskog vojnog obaveštajca, a trenutno radi kao glavni i odgovorni urednik TV Car.

Dugin je igrao važnu, ali tajnu ulogu u približavanju Rusije i Turske, a uz ljude iz Bele kuće, koje naziva ideološkim saveznicima pokušava da uspostavi bliske odnose nove američke administracije i Moskve. Tako bi se ukratko mogao opisati.

Nakon što je Turska oborila ruski ratni avion blizu granice sa Sirijom 2015. godine, Dugin je iskoristio svoje kontakte u obe zemlje da se formira kanal koji je pomogao da Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan smire nešto što je moglo da se pretvori u jako opasan sukob, tvrdi penzionisani turski general koji je otputovao u Moskvu na tajne pregovore. Upravo to zbližavanje pomoglo je Putinu da preokrene situaciju u Siriji u svoju korist i korist Bašara el Asada.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.