KAKO JE DEMOKRATA U DUKSERICI POBEDIO TRAMPOVU TV ZVEZDU? Osvojio KLJUČNO mesto!
Džon Feterman, Foto: Printscreen/Twitter/@ABC

MEĐUIZBORI

KAKO JE DEMOKRATA U DUKSERICI POBEDIO TRAMPOVU TV ZVEZDU? Osvojio KLJUČNO mesto!

Demokratski kandidat je u maju doživeo moždani udar, ali je uprkos svim poteškoćama uspeo da pobedi čuvenog Doktora Oza

Objavljeno:

Prema projekciji CNN, demokrata Džon Feterman (53) pobedio je na međuizborima republikanca Mehmeta Oza, poznatog i kao Doktor Oz, zbog svojih emisija o medicini popularnih u SAD, a i šire. Ćelavi muškarac u dukserici je pobedom u Pensilvaniji doneo demokratama ključno mesto u Senatu.

Feterman, koji je bio zamenik guvernera od 2019. godine, i Oz, koga je podržao Donald Tramp, imali su vrlo važnu trku za Senat, u kojoj je trijumfovao Feterman, koji se tokom kampanje oporavljao od moždanog udara, pa je čak imao i problem sa govorom, preneo je CNN.

Njihovu borbu obeležilo je svašta - tvrdnje o ubijanju štenaca do pitanja o zdravstvenom stanju demokratskog kandidata.

Feterman je snažno vodio na početku, ali je onda u maju pretrpeo moždani udar.

Ostao je podalje od očiju javnosti mesecima nakon toga, umesto toga oslanjajući se na televizijske reklame i agresivnu kampanju na društvenim mrežama kako bi izgradio prednost u anketama u odnosu na svog protivnika, poznatog hirurga Oza.

U oktobru je izveštaj da je republikanac sproveo eksperimente sa štencima iznedrio memove na društvenim mrežama.

Fetermanovo oklevanje da učestvuje u televizijskim intervjuima dovelo je do pitanja o njegovom zdravlju i sposobnosti da služi kao senator - i čini se da se odrazilo na ankete koje su se dramatično pooštrile poslednjih dana trke.

Uprkos svim poteškoćama, pobedio je Trampovu TV zvezdu.

Feterman, koji sebe predstavlja kao tipičnog Amerikanca, vodio je kampanju u odeći u kojoj se najbolje oseća - u šortsu i dukserici sa kapuljacom.

Visok više od dva metra, Feterman je upadljiv u svakoj grupi ljudi. Stekao je titulu "najkul gradonačelnika" i pokušao je da oživi grad programima pomoći mladima i širenjem zelenih površina.

Feterman je morao da prekine kampanju pošto je imao moždani udar, ali je rekao da se brzo oporavio i da nije pretrpeo nikakva kognitivna oštećenja.

Dvoboj između Fetermana i dr Oza najviše je praćen na ovim međuizborima.

- Kladili smo se na stanovnike Pensilavnije - i niste nas izneverili. Ni ja vas neću izneveriti - reagovao je odmah nakon objave pobede demokrata Feterman, zahvaljujući biračima.

Bela kuća je saopštila da je predsednik Džo Bajden poslao poruku kojom je čestitao Fetermanu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.