Naučnici se hvataju za glavu: Ekstremne anomalije egipatskih piramida! (FOTO)

DREVNA MISTERIJA

Naučnici se hvataju za glavu: Ekstremne anomalije egipatskih piramida! (FOTO)

Termalnim skeniranjem legendarnih spomenika u Gizi primećene su velike fluktuacije u temperaturi cigala od kojih su sagrađene
Objavljeno:

Tokom dve nedelje novog, termalnog skeniranja egipatskih piramida u Gizi otkrivene su vrlo neobične stvari u ovim, 4.500 godina starim građevinama. Ministar Mamduh el Damati i stručnjaci koji rade na projektu pokazali su na prezentaciji za medije da je primećena povećana temperatura u tri specifična povezana kamena u dnu piramide.

Temperaturne razlike između dva susedna kamena uglavnom variraju od 0,1 do 0,5 stepeni. No, na istočnoj strani u nivou zemlje kod Keopsove piramide izmereno je neverovatnih šest stepeni razlike između dva susedna kamena. - Ovo otkriće veoma je značajno i neobično. Imamo nekoliko hipoteza, ali, trenutno, nijedan zaključak - rekao je Mehdi Tajobi, vođa stručnog tima.
Tri piramide u Gizi su izgrađene između 2613. i 2494. godine pre nove ere. Keopsova piramida, gde su pronađene najveće termalne anomalije, najveća je i najstarija među njima. "Operacija skeniranja piramida" počela je 25. oktobra i trajaće do kraja iduće godine. (Espreso.co.rs / Avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.