STRAVA I UŽAS ZA NOĆ VEŠTICA ŠIROM SVETA: Zabava se pretvorila u opšti HAOS, napadi u VIŠE GRADOVA! (VIDEO)
Policija, Foto: Printscreen/Youtube/TEAMFOTOKERSCHI

DRAMA

STRAVA I UŽAS ZA NOĆ VEŠTICA ŠIROM SVETA: Zabava se pretvorila u opšti HAOS, napadi u VIŠE GRADOVA! (VIDEO)

Policija je potom izašla na ulice sa oko 170 pripadnika, među kojima su bili i specijalci Kobre

Objavljeno: 12:42h

U Lincu se sinoć grupa od oko 200 mladih nasilnika sukobila sa policijom.

Oni su iz "zabave", povodom Noći veštica, ispaljivali pirotehnička sredstva na nadzemne vodove tramvaja, zbog čega je, iz bezbednosnih razloga, isključena struja i obustavljen tramvajski saobraćaj.

Bacali su i petarde i druga sredstva na prolaznike. Policija je potom izašla na ulice sa oko 170 pripadnika, među kojima su bili i specijalci Kobre.

Najpre su pokušavali satima da ih stave pod kontrolu, usmeravajući njihovo kretanje kordonom. Međutim oko tri sata posle ponoći eskalirala je situacija i policija je bila prinuđena da interveniše.

Sprovedeno je, kako se navodi u saopštenju, 130 utvrđivanja identiteta, a šest osoba je uhapšeno zbog agresivnog ponašanja i remećenja javnog reda. U sukobu sa mladima povređeno je dvoje policajaca.

Niz incidenata u Nemačkoj

U Nemačkoj je prošla Noć veštica obeležana mnoštvom incidenata i sukoba sa policijom.

U Hamburgu je policija morala da izlazi na ulice u više navrata zbog mladih koji su narušavali red i mir. Tako se jedna grupa oko 150 maskiranih mladih sukobila sa policijom, bacajući flaše, petarde, kamenje i jaja na čuvare reda.

U više navrata je policija morala u ponoj opremi da izlazi na ulice, a kako je saopšteno bilo je i više hapšenja. I u Berlinu bilo je tokom noći jakih napada na policiju.

Grupa mladih napala je flašama, jajima i petardama policajce, blokirali su u više navrata put hitnoj pomoći. U mestu Vezel u Severnoj Rajni-Vestfaliji registrovano je ukupno 49 intervencija policije tokom noći.

Policija je morala da deluje zbog remećenja javnog reda i mira, nanošenja telesnih povreda, kao u uništavanja tuđe imovine. Slično je bilo i u Kajzerslauternu, ali i Frankfurtu. Portparol policije u Ulmu Bernd Kurc upozoravao je da će Noć vestsica biti zahtevna za čuvare reda.

-Čim postoji opasnost da će nešto biti oštećeno ili neko povređen čini se krivično delo, a policija mora da deluje - poručio je on i apelovao na roditelje da decu ohrabre da i pored pritiska grupe, ne učestvuju u uništavanju tuđe imovine.

Podsetimo, u ogromnom stampedu poginulo je najmanje 59 ljudi, a još 150 je povređeno nakon fatalnog sudara 100.000 ljudi u uskoj ulici tokom proslave Noći veštica u glavnom gradu Južne Koreje Seulu.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.