AKO PUTUJETE U AUSTRIJU OVO MORATE DA ZNATE: Palo novo POSKUPLJENJE, a od danas pazite i na ovo PRAVILO!
Ilustarcija, Foto: Profimedia

NOVI UDAR NA DŽEP

AKO PUTUJETE U AUSTRIJU OVO MORATE DA ZNATE: Palo novo POSKUPLJENJE, a od danas pazite i na ovo PRAVILO!

Usledile nove promene, obratite pažnju

Objavljeno:

Na talasu poskupljenja i globalnog rasta inflacije, poskupljuje još jedan aspekt putovanja.

Cene vinjeta za austrijske auto-puteve poskupeće 2,8 odsto. Najpopularnija opcija, vinjeta od deset dana, tako će sada koštati 9,90 evra umesto 9,60.

Za dvomesečnu vinjetu izdvojićete 29 evra, dok ćete godišnju platiti 96,40 evra. Moguć je i daljnji rast cena vinjeta jer se putarina u Austriji automatski usklađuje sa indeksom potrošačkih cena, piše Revijahak.

Godišnja vinjeta za motocikle koštaće 38,20 evra, dvomesečna 14,50 evra, a desetodnevna 5,80 evra.

Nova vinjeta biće dostupna kod oko 6.000 Asfinag partnera za prodaju vinjeta u Austriji i inostranstvu u poslednjim danima novembra, a važiće od 1. decembra 2022. Digitalna verzija može se kupiti online ili na prodajnim mestima.

Saobraćaj, Put, Gužva, Autoput
foto: RINA

Godišnja vinjeta važi od 1. decembra prethodne do 31. januara naredne godine. Dakle, godišnja vinjeta za 2023. važi od početka decembra 2022. do kraja januara 2024.

Inače, austrijski auto-moto klub ÖAMTC i Austrijska servisna služba za pomoć na putevima ARBÖ upozoravaju vozače motornih vozila da od 1. novembra u Austriji, prema zakonskim propisima, automobili u saobraćaju moraju imati na točkovima zimske gume.

Zima, Zimske gume, Automehaničar
foto: Profimedia

Zakonodavac propisuje obveznu zimsku opremu od 1. novembra. Za one koji se ne pridržavaju obavezne odluke o zimskim gumama, zakonodavac je predvideo izuzetno stroge kazne.

Saobraćajna policija u slučaju kontrole vlasnicima automobila koji od 1. novembra u vožnji austrijskim putevima na točkovima nemaju zimske gume, može izreći kazne i do 5.000 evra.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.