NAPADAČ KOJI JE PRETUKAO ČEKIĆEM MUŽA NENSI PELOSI OTKRIO ŠTA JE ŽELEO NJOJ DA URADI: Skovao je STRAVIČAN PLAN!
Nensi, Foto: EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

isplivali detalji

NAPADAČ KOJI JE PRETUKAO ČEKIĆEM MUŽA NENSI PELOSI OTKRIO ŠTA JE ŽELEO NJOJ DA URADI: Skovao je STRAVIČAN PLAN!

"U vreme kada je osumnjičeni ušao u kuću Pelosijevih, on je, zapravo, tražio gospođu Pelosi"

Objavljeno:

Čovek koji je optužen za napad na Pola Pelosija, supruga predsednice Predstavničkog doma Kongresa SAD Nensi Pelosi, ispručao je policiji da je želeo da je otme i da joj "polomi kolena", saopštile su danas američke vlasti.

Dejvid Depejp (David DePape), star 42 godine, upao je u kuću Pelosijevih u San Francisku u petak rano ujutro, i napao Pola Pelosija, dok je ovaj još spavao, piše u federalnom dokumentu koji je danas predat sudu.

Federalni tužioci podigli su optužnicu po dva osnova protiv Depejpa, a prema navodima policije, on je upao u kuću kroz stražnja vrata, naišao na Pola Pelosija (82), napao ga i izudarao ga čekićem po glavi, rukama i šakama, pa je ovaj zbog frakture lobanje morao na operaciju, a tokom napada, Depejp je vikao "Gde je Nensi?" Nensi Pelosi u tom trenutku nije bila u kući, već u Vašingtonu. Njen suprug je još u bolnici.

Nensi Pelosi
foto: Profimedia

Federalna optužnica tereti Depejpa za uticanje, ometanje ili odmazdu protiv federalnog zvaničnika, kroz pretnje ili nanošenje povreda članu porodice, a tereti ga i za pokušaj otmice zvaničnika SAD kao odgovora na njegovo vršenje svojih službene gužnosti.

Očekuje se da sutra i okružni tužilac San Franciska podigne optužnicu po zakonima savezne države Kalifornije. Depejp je uhvaćen dok je tukao Pola Pelosija, koji je pre toga uspeo da alarmira policiju, a stavljen je u pritvor zbog osnovane sumnje da je pokušao ubistvo, da je zlostavljao staro lice i izvršio provalu.

Okružni tužilac Bruk Dženkins (Brooke Jenkins) odbacio je teorije zavere o trećem čoveku koje su kolale u vezi sa napadom na Pola Pelosija i potvrdio da je na meti Depejpa, kada je provalio u kuću, zapravo bila Nensi Pelosi - jedna od najviših zvaničnica Demokratske stranke SAD.

"U vreme kada je osumnjičeni ušao u kuću Pelosijevih, on je, zapravo, tražio gospođu Pelosi", rekao je Dženkins i dodao da su u kući tada bila samo dva čoveka - Pol Pelosi i napadač - koji se nisu poznavali od ranije.

Nensi Pelosi
Nensi Pelosifoto: Profimedia

Na onim društvenim mrežama koje su naklonjene konzervativcima i ekstremnoj desnici, pa čak i među nekim liderima Republikanske stranke SAD, napad na supruga liderke demokrata naišao je na podsmeh i odbacivanje, a sve se dešava u toksičnoj političkoj klimi uoči tzv "midterms" izbora za Kongres. Za razliku od rodbine predsednika SAD, rodbina kongresnih lidera nema bezbednosnu zaštitu.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.